Gevluchte Oeigoeren houden aan het Chinese consulaat in de Kazachse grootstad Almaty foto's vast van gedetineerde familieleden.
Volledig scherm
Gevluchte Oeigoeren houden aan het Chinese consulaat in de Kazachse grootstad Almaty foto's vast van gedetineerde familieleden. © AFP

Ecolo-kamerlid op Chinese sanctielijst, Wilmès roept ambassadeur op het matje

China heeft sancties aangekondigd tegen tien Europeanen, onder hen ook onze landgenoot Samuel Cogolati (Kamerlid voor Ecolo). Het gaat om een reactie op Europese strafmaatregelen tegen China. Die houden verband met het schenden van de mensenrechten van de Oeigoerse minderheid in de noordwestelijke provincie Xinjiang. 

10 reacties

  • Gunter Verleyen

    3 jaar geleden
    Gewoon China boycotten, door de dumpinglonen en deze de dwangarbeid van Oeigoeren verliezen mensen hier hun job omdat de westerse multinationals collaboreren uit winstbejag met dit China, hef gewoon torenhoge invoertaksen zodat het dividend wegsmelt of leg deze multinationals een Amerikaans-Europees invoerverbod op
  • Luc Lepoudre

    3 jaar geleden
    Heel goed van China. Europa kondigt sancties aan. Wie denkt Europa wel te zijn dat zij zich moeten meien met de binnenlandse aangelegenheden? Waarom kijken ze weg van onder andere Saoudi-Arabië? Huichelaars met selectieve verontwaardiging. Prompt de Europeanen ook sanctioneren. Goed bezig China.
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Ik wil weten waar exact mijn kleding en mijn andere aankopen werden gefabriceerd, niet als je het hebt uitgepakt maar duidelijk op de verpakking.. Dat is ook een soevereine aangelegenheid. Meer en meer mensen willen dat weten. Vele mensen weten trouwens niet wat er aan de gang is.
  • Pepe La Basura

    3 jaar geleden
    Dàt zal indruk maken: westerse bemoeienis , en wel door een mevrouw die zelfs in eigen land vóór de pandemie nagenoeg onbekend was, toen tot premier uit de hoge hoed werd getoverd nadat de echte premier vluchtte voor de ellende die hij in eigen land had veroorzaakt, en die als pleister op de etterende wonde nu Buitenlandse zaken mag verknallen.
  • Kristine Delacourt

    3 jaar geleden
    We zijn veel te vriendelijk met China, maar hoog van de toren blazen zal niet helpen. Het is beter om de Chinezen hier in Europa beter in het oog te houden ivm spionage, moeilijk doen bij zakendeals etc. Maar wel altijd met de glimlach.