De gevangenis in Antwerpen met op de achtergrond de Boerentoren. © WAS

Groot alarm voor helikopter boven gevangenis

Antwerpen -

Een helikoptervlucht heeft vrijdag tot groot alarm bij de Antwerpse politie geleid. Het toestel bleef opvallend lang boven de gevangenis hangen. “Om foto‘s van de Boerentoren te maken.”

Bij de politiezone Antwerpen kwam vrijdagmiddag rond 13.30 uur de melding binnen dat een helikopter opvallend lang boven het arresthuis in de Begijnenstraat bleef hangen. “Er is alarm geslagen en wij zijn daar uiteraard met verschillende ploegen op af gegaan”, bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

De helikopter was bij aankomst van de politie al weer vertrokken en hing niet meer boven de gevangenis of de binnenstad. Ondertussen was ook een helikopter van de federale politie de lucht ingestuurd. Niet veel later werd de ‘verdachte’ helikopter opgemerkt op het vliegveld in Hoevenen.

De inzittenden werden aan de tand gevoeld en verklaarden dat ze een foto-opdracht aan het uitvoeren waren. Ze moesten foto’s van de Boerentoren maken. Volgens onze informatie bleek die verklaring overeen te stemmen met de foto’s die bij de mensen aangetroffen werden. De inzittenden werden niet opgepakt, maar mogelijk kan de vlucht nog wel een staartje krijgen voor de piloot. Die zou volgens verschillende bronnen afgeweken zijn van het vluchtplan. (sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER