Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Hoe reageren andere Europese landen op slechte coronacijfers? Scholen openhouden of sluiten?

De scholen in ons land blijven open. Er komen wel extra omkaderende maatregelen om de periode tot de paasvakantie te overbruggen, nu de coronacijfers weer snel de hoogte ingaan (mét de scholen als belangrijkste besmettingshaard). Hoe pakken andere Europese landen de moeilijke kwestie van onderwijs in het licht van stijgende cijfers aan? Waar zijn de scholen gesloten? Waar blijven ze open? Een overzicht. 

14 reacties

  • Tony Pauwels

    3 jaar geleden
    En men is er zelfs fier op dat de scholen ondanks alles open blijven. Dat betekent dat je het virus in kaart speelt want dat betekent veel volk op één plaats, met lekker veel uitwisseling, om dan de thuisbubbel te gaan infiltreren. En vanuit de thuisbubbel naar de werkbubbel en zo is Europa één grote bubbel, maar ene die wel gecontamineerd is... Mooi werk!
  • Elle Devee

    3 jaar geleden
    En als Europa nu eens werk maakte van een gezamenlijke aanpak. Overal alles dicht. Een korte en krachtige aanpak.
  • Lisa Carpentier

    3 jaar geleden
    Scholen dicht, gezondheid gaat voor alles. Geef afstandsonderwijs. Niks inhalen tijdens zomer, kinderen hebben ook vakantie nodig. Als ze nu op schooluitstap kunnen gaan, en teken- en sportlessen kunnen geven, kunnen ze die tijd beter benutten voor inhaallessen.
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Sluiten, zodat de kinderen eindelijk meer tijd krijgen om te spelen !
  • Jos Mardig

    3 jaar geleden
    En dat komt Marc vd Poel, omdat een epidemie een natuurlijk verloop heeft, en een lockdown dat verstoort. De lockdown triggert het virus om te muteren. Wanneer je dus de cijfers met een harde lockdown aanpakt, dalen de cijfers snel en sterk, maar blijven ze hoger hangen. Als je dan versoepelt, schiet de boel pijlsnel de hoogte in door de mutaties. Ik niet uitgevonden, woorden van MVR, die nu roept om een harde lockdown. Kan er nog iemand volgen?