Ref Bert Put keurde na het bekijken van de beelden de goal van Sakala af. “Terecht”, klinkt het bij het referee department.  ©  BELGA

Na alle ophef en onbegrip houdt ook Referee Department vol: “Goal van Sakala terecht afgekeurd”

Volgens het Referee Department was de beslissing van scheidsrechter Bert Put om de goal van Sakala in de veelbesproken Moeskroen - KV Oostende af te keuren correct. “Theate, die in buitenspelpositie staat, gaat in duel en hindert de verdediger. Dit is strafbaar buitenspel.”

Arno Schepers

LEES OOK. Onze huisref Serge Gumienny: “Arbitrage draait ook om gelijk krijgen van de buitenwereld”

Moeskroen - KV Oostende

De meest besproken fase van het weekend speelde zich af in Moeskroen - KV Oostende. In de 43ste minuut scoort Sakala na een corner van KV Oostende. De scheidsrechter keurt het doelpunt eerst goed, maar wordt dan naar het scherm geroepen door de VAR. “Theate, op het moment van de trap in een strafbare buitenspelpositie, gaat in duel en hindert de verdediger van Moeskroen.”

Ref van dienst Bert Put keurt het doelpunt na het bekijken van de beelden af voor buitenspel. “Correcte beslissing van de VAR en de scheidsrechter”, aldus het Referee Department.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

KV Mechelen - OH Leuven

Ook in de wedstrijd tussen KV Mechelen en OH Leuven moet de VAR tussenkomen. Na een corner van KV Mechelen raakt OHL-speler Tshimanga de bal met zijn rechterarm. De scheidsrechter laat voortspelen, maar de VAR roept hem naar het scherm. “Tshimanga’s arm is niet tegen het lichaam. We verwachten hier dus een strafschop voor KV Mechelen. Correcte VAR-interventie”, besluit het Referee Department.

Anderlecht - Zulte Waregem

In Anderlecht - Zulte Waregem kwam de VAR na 25 minuten tussen voor een fout van Marcq (Zulte Waregem) op de kuit van Ashimeru (Anderlecht). De scheidsrechter bestrafte de Zulte-speler eerst met geel, maar werd naar het scherm geroepen. “Ook hier is er sprake van een correcte VAR-interventie”, vindt het Referee Department. “Marcq brengt de integriteit van de speler van Anderlecht in gevaar. Dit is altijd rood.”

Referee Department: “Met deze actie brengt Marcq de integriteit van de speler van Ashimeru in gevaar. Dit is altijd rood.”  ©  BELGA

Referee Department: “Met deze actie brengt Marcq de integriteit van de speler van Ashimeru in gevaar. Dit is altijd rood.”  ©  Eleven Sports

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer