Als de coronacijfers de verkeerde kant blijven uitgaan, behoort een nieuwe lockdown tot de mogelijkheden. Hier: de Vrijdagmarkt in Gent in maart vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Als de coronacijfers de verkeerde kant blijven uitgaan, behoort een nieuwe lockdown tot de mogelijkheden. Hier: de Vrijdagmarkt in Gent in maart vorig jaar. © Wannes Nimmegeers

Moeten we vrezen voor een nieuwe lockdown als coronacijfers nog sneller stijgen? Experten leggen uit

Verontrustend. Zo omschrijft Sciensano-viroloog Steven Van Gucht de toename van het aantal coronabesmettingen en hospitalisaties. “Als de cijfers nog sneller stijgen, moet er drastisch ingegrepen worden. Dan is een lockdown-achtig scenario het enige dat overblijft”, zegt hij. Maar zullen de cijfers nog stijgen? Is dat te voorspellen? En wanneer zullen de politici dan beslissen of er opnieuw een lockdown komt of niet? En hoe moet die lockdown eruitzien?

205 reacties

  • Anne Marie De Keersmaecker

    3 jaar geleden
    Heel de wereld vecht tegen iets onzichtbaars, iets dat blijkbaar geen enkel land de baas kan. Dit is een vijand waartegen wij nog lang zullen vechten en daarom moet iedereen zijn best doen en zich aan de maatregelen houden, maatregelen zijn er om een reden en helpen slechts als IEDEREEN er zich aan houdt !!
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    We babbelen erop los, maar uit deze toren van Babel geraken we nooit meer uit. Als waarschuwing en preventie, zijn beelden beter dan abstracte woorden en cijfers. TOON de symptomen van covid. Beelden in een filmpje op tv, van een genezen BV die badend in het zweet zieltogend in bed ligt en de longen uit het lijf hoest. Dàt hebben we nodig als motivatie om alles te sluiten.
  • Jos Verboven

    3 jaar geleden
    verboven jos als ze al is begingen met de helft van die virologen buiten te smijten en een deel van de regering en de mensen die op een lijn zitten te laten beslissen dan zou het op termijn misschien wel lukken
  • Walter WOUTERS

    3 jaar geleden
    Het enige wat nu nog kan helpen is een verplichte lockdown voor de 65 plussers en risicogroepen voor 2 maanden, de leveringen van voedsel voor deze mensen gebeurd door vrijwilligers................
  • Sam Bedfort

    3 jaar geleden
    De brandhaarden aan de kust en de betogingen in de grote steden dienen aangepakt te worden. De mensen die zich reeds een jaar aan de maatregelen houden, opsluiten, omdat je op die plaatsen niet durft ingrijpen is enkele bruggen te ver.