Domus Medica-voorzitter Roel Van Giel: “Je vraagt je soms echt af hoe vaak men zich aan dezelfde steen kan stoten.”
Volledig scherm
Domus Medica-voorzitter Roel Van Giel: “Je vraagt je soms echt af hoe vaak men zich aan dezelfde steen kan stoten.” © Photo News

Huisartsenvereniging pleiten voor lockdown: “Er zijn nu strenge maatregelen nodig, eigenlijk gisteren al”

Huisartsenvereniging Domus Medica waarschuwt dat het aantal nieuwe besmettingen gestegen is tot het niveau van oktober, vlak voor de tweede golf. “De non-beslissingen van vrijdag en zondag gaan daar niets aan veranderen. Elke dag die we wachten is er één te veel”, beklemtoont voorzitter Roel Van Giel.

43 reacties

  • Lieve Vandamme

    3 jaar geleden
    Ja, meneer Vandaput, maar "moeilijk" zoals wij die kennen , bestaat nu niet meer, vermoed dat het nu allemaal zo gemakkelijk gaat, dat de jongere generaties zich ons leven niet kunnen voorstellen , en dus ook niet weten wat "moeilijk" eigenlijk betekent, en worden allerlei "luxeproblemen" "moeilijkheden genoemd
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Ze zouden beter pleiten om ook corona vaccinaties door te voeren.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Zachte heelmeesters maken niet alleen stinkende wonden maar zorgen op termijn ook voor meer kosten. Daarom loopt de corona rekening bij ons nu al veel hoger op dan in de andere EU landen. En dat zal ook nog eens het herstel veel trager doen verlopen dan in de buurlanden.
  • maud hallett

    3 jaar geleden
    scholen sluiten daar zit de grootste haard!
  • Brigitte Geens

    3 jaar geleden
    Liever nu harde lockdown voor 8weken .IPV van uit te stellen dat we daarna terug normaal kunnen leven. Is nu wel noodzakelijk voor de ziekenhuizen.