Herman Goossens.
Volledig scherm
Herman Goossens. © BELGA

Herman Goossens: “Huidige maatregelen volstaan niet” - Noppen: “Lockdown is nodig”

De huidige coronamaatregelen zullen niet volstaan om de scholen na de paasvakantie open te houden of de horeca op 1 mei open te laten gaan. Dat verklaarde microbioloog Herman Goossens op Radio 1. Hij gaf ook toe dat de sneltesten een derde golf niet zullen tegenhouden. Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, van zijn kant vindt dat een lockdown moet overwogen worden om de curve opnieuw fors te doen dalen.

75 reacties

  • J. Platsteen

    3 jaar geleden
    Plaats de federale regering en hun bazen de virologen en andere pipo's in quarantaine. Vaccinatie is totaal mislukt omdat men eerst de non actieve bevolking ingeënt heeft.
  • Linda De Bruyn

    3 jaar geleden
    Volledige lockdown? Zijn er toch altijd die een achterpoortje vinden. Strengere controles en straffere geldboetes (en onmiddellijk betalen!). Geen medelijden met diegenen die de regels overtreden. Ze houden ons al meer dan een jaar opgesloten de egoïsten!
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Beste Mr. Goossens, ik begrijp uw zorg zeer goed, maar waarom kent deze regering zoveel zwakke plekken in deze crisis? Ze vinden geen oplossingen voor testen en vaccinatie en eisen steeds meer van ons waardoor ook u zich verplicht moet richten tot het volk.
  • Gypen Leo

    3 jaar geleden
    Wat zou het effect zijn van een rookverbod in open lucht? Rokers moeten geen mondmasker dragen en blazen het virus uit als ze besmet zijn. Hier wordt blijkbaar geen aandacht aangegeven.
  • Jacques Hillaert

    3 jaar geleden
    Een totele lockdown is echt niet goed, men moet de mensen meer discipline doen opbrengen, daar dient men op te treden en meer en strenger te sanctioneren, met een totale lockdown bereikt men weinig of niks, want binnen 3 weken is het weer hetzelfde, tevens moet er veel meer gevaccineerd worden, kijk maar naar Groot Brittanie en America, nu gaat men de economie dood doen en waarvan moeten we dan leven , eten drinken , kleding kopen, aan onze behoeften toekomen ?