BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Minderjarige jongeren opgepakt met concrete plannen voor aanslag: “Eén van hen had al machete gekocht”

In januari en februari zijn er vier minderjarige jongeren opgepakt die plannen hadden om afzonderlijk een “gewelddadige actie” te plegen in ons land. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) net verklaard in VTM NIEUWS naar aanleiding van de herdenking van de aanslagen van 2016.

45 reacties

  • Jos Van De Plas

    3 jaar geleden
    Hou er mee op, pleisters op een houten been te plakken, praat werk en pamper groepen die eindeloos palaveren en ondertussen het probleem laten verrotten. Stop met de waarheid te verbuigen en de daders in een slachtofferrol te duwen. Pak het probleem aan bij de wortel en laat deze groep met hun ideologie niet toe in onze samenleving.
  • Guido Verlinden

    3 jaar geleden
    Hij doet juist of hij heeft het land gered.
  • Jef Bardy

    3 jaar geleden
    Ouders mee straffen, kindergeld afnemen, dubbele nationaliteit afnemen (ze zijn toch niet graag hier) en het zal snel minderen. Waarom kent iedereen deze simpele oplossing behalve onze ministers?
  • Karl Huysmans

    3 jaar geleden
    Dringend een wet stemmen. indien ze een aanslag plegen dat heel de familie het land wordt uitgezet. Drie keer zo een voorbeeld stellen en ze zullen dan wel nadenken.
  • Paul Broeckx

    3 jaar geleden
    Zijn die ouders dan niet mee verantwoordelijk voor de daden van hun minderjarige kinderen, zoals bij ons? Laat ze alle schade betalen, dat zal al heel wat oplossen.