Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Rutte: “Geen versoepelingen in Nederland” - Jambon: “Ik begrijp de virologen, maar er is ook draagvlak nodig”

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is met maar liefst 41 procent toegenomen, het aantal overlijdens met 1,7 procent. Ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames zit in de lift en is met 22 procent toegenomen. Anderzijds is er ook hoopgevend nieuws: de miljoenste eerste prik is inmiddels gezet.

242 reacties

  • phil smedts

    3 jaar geleden
    Zolang de kassa van de bevriende NVA lobbygroepen kan rinkelen, is er geen draagvlak nodig, als er mensenlevens op het spel staan, dan heeft Jambon wel draagvlak nodig. Daarmee weten we dan direct iets meer hoe NVA en Jambon ons "vertegenwoordigen".
  • Peter Correwyn

    3 jaar geleden
    Draagvlak? Denken jullie nu echt dat er een draagvlak is voor 6 regeringen waarvan 1 die we niet gekozen hebben? Of voor een belastingdruk van dik 70 % (53% wordt afgehouden, koop je iets met de overschot, lap 21% btw + nog eens de 10-tallen andere belastingen). Ik vat het even samen, er is geen draagvlak meer voor België in zijn huidige toestand.
  • guy raeymakers

    3 jaar geleden
    Draagvlak Jambon?? Tellen mensenlevens misschien niet mee dan?
  • Ludo Van Damme

    3 jaar geleden
    Jambon valt nu wel compleet door de mand met zijn terrassen openen.
  • jo he

    3 jaar geleden
    Er moet voldoende draagvlak zijn!! Is er draagvlak voor de terugdraaiende teller, flitsmarathons ... Moet er voor alles draagvlak zijn als er levens in gevaar zijn?
  1. 120 steken met een schroevendraaier dient campingdoder Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”
    PREMIUM

    120 steken met een schroeven­draai­er dient campingdo­der Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”

    Gruwelijk toegetakeld: zo vindt een 18-jarige jongeman zijn moeder Nancy Hendrickx (39) uit Deurne terug, op Camping Bergheide in Lichtaart. In blinde razernij heeft haar 44-jarige echtgenoot Carlos Van Deun uit Schilde haar gedood met een schroevendraaier. 120 steken krijgt de vrouw te verwerken. “Dwars door het oog tot in de hersenen, en door de neus waren dodelijk.” Zaak snel opgelost? Dat niet. Want waar is het moordwapen naartoe? En waaróm zijn de stoppen bij Van Deun doorgeslagen? Het onderzoek van de speurders maakt veel duidelijk... en dan is Carlos Van Deun plots door een gerechtelijke flater op vrije voeten.
    Antwerpen, Kasterlee, Schilde