© JEFFREY GAENS

KRC Genk lijdt pijnlijke nederlaag in Mechelen en doet slechte zaak in strijd om play-off 1

KRC Genk heeft zaterdagavond met 1-0 verloren op het veld van KV Mechelen. Blauw-wit slikte in de absolute slotfase een tegendoelpunt en doet zo een bijzonder slechte zaak in de strijd om play-off 1. De wedstrijd in Mechelen werd in de negentiende minuut stilgelegd voor een indrukwekkend eerbetoon aan Stéphanie De Buysser, de overleden echtgenote van Genk-kapitein Thomas Buffel.

tomas, jta

KV Mechelen

Genk

Bij Racing Genk ontbrak Leon Bailey uiteraard in afwachting van zijn transfer naar het Duitse Leverkusen. Ook Marco Bizot was er niet bij, de Nederlandse doelman viel geblesseerd uit tegen Kortrijk. Zijn vervanger was opnieuw de jonge Jackers, Dries Wouters nam de plaats van Uronen in achterin. Bij KV Mechelen was er opnieuw een basisplaats voor Croizet, hij was vorige week nog disciplinair geschorst. Vanlerberghe en De Witte stonden in de defensie door het ontbreken van Vitas en Cocalic, beiden geschorst.

Voor de wedstrijd begon hielden beide ploegen een minuut stilte voor Genk-kapitein Thomas Buffel. Daarna floot scheidsrechter Sebastien Delferière de wedstrijd op gang, maar het was duidelijk dat het voetbal vanavond pas op de tweede plaats kwam. Genk nam de wedstrijd wel in handen, maar speelde geen echte kansen bij elkaar in het openingskwartier.

Na negentien minuten werd het spel symbolisch stilgelegd. Ditmaal geen minuut stilte, wel een groot applaus voor de Genkse kapitein en nummer 19 Thomas Buffel. Het Genkse uitvak kleurde helemaal zwart, de Limburgse aanhang ontrolde een spandoek met daarop “rust zacht, Stephanie”. Een prachtig gebaar van beide ploegen.

Halfweg stond het nog steeds 0-0. Genk probeerde wel, maar vond geen oplossing tussen de linies van KV Mechelen. De thuisploeg kwam beter uit de kleedkamer, maar het voetbalde ook geen kansen bij elkaar. Een vrije trap van Bjelica kon voor het eerste Mechelse gevaar zorgen in de tweede helft, maar de bal ging aan alles en iedereen voorbij.

Dan toch winning goal

Met nog een halfuur op de klok sloeg de Genkse motor even aan. Coosemans ging echter goed plat op een schot van Pozuelo, even daarvoor had Samatta een grote kans gemist. KV Mechelen voerde de druk op en kreeg één minuut voor affluiten dan toch loon naar werken. De bal raakte niet weg uit het Genkse strafschopgebied, Seth De Witte pikte de bal op en trapte de 1-0 voorbij doelman Jackers.

Het antwoord Racing Genk liet niet lang op zich wachten. Coosemans pareerde prachtig op een knal van Samatta en een buffelstoot van Dewaest in de toegevoegde tijd van de tweede helft. Dichter bij het doelpunt kwam Genk niet meer, KV Mechelen doet een zeer goede zaak in de strijd om Play-off 1. Het staat nu zesde met twee punten meer dan AA Gent en vier punten meer dan Racing Genk.