Gelijkspel van Roeselare is goede zaak voor Lierse en Antwerp

Roeselare heeft opnieuw niet kunnen winnen. De winnaar van de eerste periode speelde zaterdag 2-2 gelijk bij Cercle Brugge. Dat is een goede zaak voor Lierse en Antwerp. Lierse, dat vrijdag won van Leuven, heeft drie punten meer dan Roeselare. Antwerp kan bij een zege tegen Tubeke zelfs een kloof van zes punten slaan op Roeselare.

JoRo, RaHe

Roeselare kwam op het halfuur op voorsprong via Kehli. Cercle op achtervolgen aangewezen, maar scoren lukte niet voor de rust. José Riga gooide debutant Mboyo voor de leeuwen. Voor de spits werden het zijn eerste minuten in meer dan anderhalf jaar. Maar het gebrek aan wedstrijdritme belette de aanvaller niet om beslissend te zijn.

Beneddine bediende op het uur vanop links Mboyo, die ongehinderd kon binnenkoppen. Cercle pakte moed en duwde door. Yagan leek twintig minuten voor tijd de zege aan de Vereniging te schenken, maar dat feestje ging niet door. In de slotfase zorgde Jakolis voor een puntendeling.