Benoit De Freine
Volledig scherm
© Benoit De Freine

Kaap van miljoen gevaccineerde inwoners is gerond

België heeft vandaag de symbolische kaap van het miljoen gevaccineerde inwoners gerond. In totaal 1.010.181 Belgen hebben nu ofwel één ofwel beide dosissen van een van de drie beschikbare coronavaccins gekregen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Sciensano. Elke dag komen er nu meer dan 35.000 vaccins bij, waarmee de versnelling zich verderzet. “Dit een symbolische stap die aantoont dat de vaccinatiecampagne gestaag vooruit gaat”, aldus Gudrun Briat, woordvoerster van de taskforce vaccinatie.

171 reacties

  • Ludo Van Damme

    3 jaar geleden
    De bevoegdheid voor het vaccineren ligt bij de regio's, er zijn ondertussen reeds meer dan 2 miljoen vaccins geleverd, waar wacht Beke nog op ?
  • Jos Vercammen

    3 jaar geleden
    Een vaccinatiecampagne uitdokteren en uitvoeren is specialistenwerk. Amateurs, die het allemaal beter menen te weten, zouden dit werk beter aan deskundigen overlaten. Veel onvoorziene factoren, waarvan leken geen weet hebben, spelen hierbij een rol. Een aantal berekeningen en redeneringen van zelfverklaarde experten, die je hieronder kan lezen, raken kant noch wal. Men kent alle elementen die meespelen niet. Schoenmaker blijf bij je leest en ontmoedig mensen die op een vaccin wachten niet!
  • Gilbert Dejonghe

    3 jaar geleden
    Het gaat veel te traag . We zijn wel met meer dan 11miljoen mensen in Belgie . Dat is dan nog voor de rest van het jaar . Zeker weten .
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Ze zouden zich moeten schamen. Slechts 450.000 Belgen zijn volledig gevaccineerd. En 10 miljoen Belgen hebben nog niks van vaccinatie gekregen.
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    3 maanden voor 1 miljoen, 30 maanden dus voor 10 miljoen? En dan nog een tweede keer vaccineren. 60 maanden dus?