Archiefbeeld van de productie van het Spoetnik V-vaccin in een faciliteit van biotechbedrijf BIOCAD in Strelna, buiten St. Petersburg.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de productie van het Spoetnik V-vaccin in een faciliteit van biotechbedrijf BIOCAD in Strelna, buiten St. Petersburg. © AFP

EMA bevestigt missie naar Rusland voor inspectie productiesites Spoetnik V

Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) bereidt een missie naar Rusland voor om er de productiefaciliteiten van het coronavaccin Spoetnik V te inspecteren. Dat heeft EMA-directeur Emer Cooke dinsdag bevestigd in het Europees Parlement. Ook plaatsen waar het Russische vaccin wordt toegediend, zullen worden bezocht.

3 reacties

  • walter De Witte

    3 jaar geleden
    Biden noemt Poetin terecht een moordenaar die niet terugdienst om in Syrische burgerdoelwitten en hospitalen te bombarderen. De Europese zakkenvullers gaan met die man in zee. Wat is de moraal van het verhaal. Veel bla bla over mensenrechten maar al het erop aan komt steken ze hun broek af.
  • Emiel Vandeplas

    3 jaar geleden
    Franse commissaris Interne Markt Breton blokkeert alles omdat het Franse Sanofi-GSK slechts op eind 2021 met tot nu toe minderwaardig vaccin kan bovenkomen en dan pas van de grote Europese geldpot kan snoepen zonder vragen .
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Dit doen ze toch niet bij de VS vaccins, is dit geen spionage ?