Zowel viroloog Steven Van Gucht als Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel denken dat de koersen veilig georganiseerd kunnen worden.
Volledig scherm
Zowel viroloog Steven Van Gucht als Flanders Classics-CEO Tomas Van Den Spiegel denken dat de koersen veilig georganiseerd kunnen worden. © VTM Nieuws

Vlaamse klassiekers zijn voorlopig niet in gevaar: “Wielerwedstrijden kunnen veilig doorgaan”

WielrennenDe coronacijfers in ons land gaan weer steeds meer de verkeerde richting uit. En dan rijst natuurlijk de vraag: wat met de Vlaamse wielerwedstrijden die eraan komen? Volgens Tomas Van Den Spiegel is er nog geen reden tot paniek. De CEO van Flanders Classics is ervan overtuigd dat de koersen veilig georganiseerd kunnen worden. Viroloog Steven Van Gucht deelt die mening. “Een wielerwedstrijd is minder riskant dan een voetbalmatch.”

46 reacties

  • Paul Verbeeck

    3 jaar geleden
    Alle sporten waar geld in circuleert mogen doorgaan , de rest blijft op zijn honger zitten. Hoeveel worden er sommigen betaald om dit allemaal te laten doorgaan?
  • Martin Mariën

    3 jaar geleden
    Profs wielrenners en voetballers zijn blijkbaar ook geklasseerd bij zeer essentieel net zoals top NAVO, Europese top donderdag en vrijdag. Die hebben iets wat wij niet blijken te hebben Gezond verstand. En dan nog stellen dat wij in ons kot dan toch nog iets hebben om naar uit te kijken op tv Wij onnozelaar mogen blij zijn dat zij dat nog willen doen om ons te plezieren
  • andre schouben

    3 jaar geleden
    Hier meet men altijd met twee maten en gewichten. Volgens de grondwet is iedereen gelijk maar in België telt dit blijkbaar niet. De voetballers hangen nog steeds om mekaars nek als er een doelpunt valt en ook bij wielrenners is dit het geval als ze winnen maar van boetes is er geen sprake. Bij een volledige lockdown dan ook voor de professionele sporters.
  • Jean Lazoore

    3 jaar geleden
    Alles mag doorgaan maar wij moeten in ons kot blijven, we hebben het verstaan !
  • Christophe Moser

    3 jaar geleden
    Hypocrisie ten top.