Het kinderdagverblijf in de Dennenstraat is nog tot begin volgende week gesloten. © Dirk Vertommen

Kinderdagverblijf test ook baby’s na coronabesmetting bij personeel

Mechelen -

Kinderdagverblijf Dennenstraat in Mechelen is nog tot volgende week dinsdag gesloten nadat drie personeelsleden positief hebben getest op het coronavirus. Zorgbedrijf Rivierenland laat preventief alle medewerkers en baby’s van de getroffen afdeling testen.

In het kinderdagverblijf vangen medewerkers normaal gezien 123 kinderen op. “Maar uit voorzorg is het verblijf na overleg met een arts van Kind & Gezin preventief gesloten”, reageert Peter Macken, algemeen directeur bij Zorgbedrijf Rivierenland.

Een van de medewerkers testte vorige week donderdag positief op corona. “Ze was besmet geraakt via haar zoontje. De volgende dag hebben wij negen collega’s getest die nauw samenwerken met de verzorgster. Van hen bleken er twee positief te zijn.”

Nadat de testresultaten zaterdag bekend waren, nam het zorgbedrijf contact op met Kind & Gezin. Macken: “Hoewel de besmetting zich tot één bubbel beperkte, hebben we toch beslist om het hele kinderdagverblijf te sluiten voor een periode van tien dagen.”

Zorgbedrijf Rivierenland laat alle medewerkers testen, een dertigtal in totaal. “Daarnaast testen we uit voorzorg ook de kinderen uit de babybubbel”, zegt de algemeen directeur.

(svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER