Maandag liefst 282 patiënten met coronavirus opgenomen in ziekenhuis, hoogste aantal in vier maanden

Viroloog Steven Van Gucht. ©  BELGA

Bron: BELGA

Maandag zijn er 282 nieuwe patiënten met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis. Dat zei viroloog Steven Van Gucht dinsdag in VTM Nieuws. Het gaat om het hoogste aantal in vier maanden.

Van Gucht sprak dinsdagochtend tijdens de persbriefing van Sciensano al over “rode cijfers” en sloot bijkomende maatregelen niet uit. Hij baseerde zich daarvoor onder meer op het toenemend aantal ziekenhuisopnames. Afgelopen zaterdag werd met 243 hospitalisaties het dagrecord van 2021 al gebroken.

De stijgende trend lijkt vooralsnog niet te keren, integendeel. In VTM Nieuws zei Van Gucht dat er maandag nog meer patiënten in het ziekenhuis beland zijn met een coronabesmetting, namelijk 282. Dat is het hoogste aantal sinds 25 november, toen er 285 opnames waren.

Als de ziekenhuisopnames aan dit tempo blijven stijgen, bereiken we midden april de kaap van 1.000 patiënten op intensieve zorgen. Daar moeten we onder blijven om de goede kwaliteit van de zorg te garanderen.

Bijkomende maatregelen lijken dan ook onafwendbaar en er gaan stemmen op die pleiten voor een korte, harde lockdown. Premier Alexander De Croo overlegt dinsdag alleszins met de ministers-presidenten over de verspreiding van het virus. Wellicht komt het Overlegcomité ook al vroeger samen, mogelijk zelfs al woensdagvoormiddag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen