HERBELEEF. Gemeenteraad Genk buigt zich over staat van voetpaden en verdwijnende bushaltes

GENK -

Ook dinsdagavond kon u de gemeenteraad van Genk live volgen. De raadsleden bogen zich onder meer over een betoelagingsreglement voor het digitaliseren van handel- en horecazaken.

Nog werd er gedebatteerd over een tweede oproep voor kandidaten voor het woonproject in De Bres en over de aanpassing van de tarievenlijst in het kader van de beheersovereenkomst tussen de stad en AGB.

Ook heel wat interpellaties. Cindy Machiels (N-VA) nam het initiatiefrecht met een voorstel tot de ondertekening van een charter voor toegankelijke haltes voor openbaar vervoer. Chris Janssens (VB) had vragen over de staat van de voetpaden, begrafenis in armoede en cyberveiligheid. Gaby Colebunders wou meer weten over verdwijnende bushaltes, hulp voor armoede-organisaties en investeringen van Nieuw Dak. Nawal Farih (CD&V) had het over de link tussen corona en armoede. De rest van de vragen kwamen van N-VA-raadsleden Geert Reyskens (fietsinfrastructuur), Stephano Ghiro (KRC Ladies Genk), Marleen Vrancken (Bosdel), Sabrina Cavaliere (trouwen) en Laura Olaerts (Beverststraat).  (cn)