Er wordt nu veel meer ingezet op het testen van schoolkinderen. Hier: leerlingen van basischool Klim Op in Bonheiden worden getest.
Volledig scherm
PREMIUM
Er wordt nu veel meer ingezet op het testen van schoolkinderen. Hier: leerlingen van basischool Klim Op in Bonheiden worden getest. © David Legreve

Zijn kinderen dan toch besmettelijker dan gedacht? “Je kan niet ontkennen dat ze een belangrijke rol spelen”

“Dat jonge kinderen een belangrijke rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus, kan je niet meer ontkennen”,  zegt Roel Van Giel van Domus Medica, de belangenvereniging van de huisartsen. “Er worden bij hen nu veel meer besmettingen vastgesteld dan tijdens de vorige golven.” Hoe komt dat eigenlijk? Zijn kinderen dan toch besmettelijker dan eerst werd gedacht? En komen ze nu ook vaker in het ziekenhuis terecht?

38 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Dat is het punt niet Bart Mertens. Het gaat er om dat ze een grote rol spelen in de verspreiding. Het virus in het gezin brengen waarna ouderen daar elkaar in het gezin en later op de werkvloer besmetten. Maatregelen zoals afstand, mondmaskers en vaccinatie zijn er in de eerste plaats om de verspreiding van het virus tegen te gaan.
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Dat is nu toch al lang geweten, daarom snap ik niet dat onderwijzers en kleuterleiders geen prioriteit krijgen bij het vaccineren, dit zijn mensen die een hele dag in dezelfde ruimte met kinderen zitten, zelfs bij een kapper mag dit maar een halfuur in dezelfde geventileerde ruimte.
  • Anne Nonsia

    3 jaar geleden
    Misschien zijn kinderen ook vatbaarder voor de britse variant...
  • Wes Petri

    3 jaar geleden
    Ach ja een onderwijzer. Vaak bespot en beschimpt, aan zijn lot overgelaten door een minister die vooral zichzelf wil profileren. Je hoort vaak dat onderwijs essentieel is, maar de mensen die er werken blijkbaar niet. Al maanden staan deze voor de klas zonder dat ze op enige manier beschermd worden, laat staan dat ze beschermingsmaterieel aangeboden krijgen van hun werkgever. Het enige waarmee ze zich kunnen verdedigen is een pakje kleurpotloden om de voorgestelde kleurboek te kleuren.
  • Mario Roman

    3 jaar geleden
    Waw zij weten dat pas na 1 jaar dat kinderen besmettelijker zijn dan gedacht, wel ik wist dat al van de eerste dag. Gewoon een beetje gezond verstand gebruiken in plaats van die hoge diploma's te halen en zoiets niet weten. Proficiat goed bezig