Een lege Grote Markt in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lege Grote Markt in Antwerpen. © ANP

ONZE OPINIE. Lockdown? Het is maar hoe je het bekijkt. Dit is al een leven in lockdown

Het L-woord valt weer. Lockdown. Kort en krachtig, bepleiten een pak deskundigen. Het is maar hoe je het bekijkt. Dit is al een leven in lockdown. Geen cultuur. Geen horeca. Geen pretparken. Geen fysieke lessen voor studenten. Geen reizen. Eén contact in je huis. Maar in vergelijking met bijvoorbeeld Ierland, dat al maanden in een zeer strikt carcan leeft, leefden we hier in relatieve 'vrijheid blijheid'.

22 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Dit is helemaal geen lockdown, iedereen gaat en doet wat hij wilt, even mondmasker op in winkel en buiten direct terug uit, afstand houden, die anderhalve meter is al niet voldoende maar mensen lopen gewoon tegen elkaar op, met die bubbels lacht m'n. Alleen een echte lockdown kan helpen, niet die halfzachte maatregelen waar een deel zich toch niets van aantrekt.
  • Billy Verachtert

    3 jaar geleden
    Ze moeten wel met lockdowns afkomen, zeker nu de vaccins op veel plaatsen te kort schieten. Lockdowns, vaccins, physical distancing,... De natuur laat zichzelf niet te slim af zijn. Enige wat echt helpt is een beresterk immuunsysteem hebben, laat dat nu een probleem zijn voor een slap volk als de Belgen.
  • Liliane Wuyts

    3 jaar geleden
    Door de onbenullen van politici zitten wij al een jaar met halfslachtige maatregelen. Controle is er totaal niet meer. Geen perimeter, je kan je door het hele land verplaatsen, hotels open. Ben benieuwd wat voor een ravage dat aan de kust gaat geven. Onderwijs een week extra vakantie, maar examens moeten doorgaan. Prutsers zijn het. Laat de jeugd maar feesten op de pleinen. Wij zullen wel binnen blijven. Kappers zijn gemakkelijke slachtoffers. Zolang de reisbureaus maar open kunnen blijven.
  • Ancky Sabbe

    3 jaar geleden
    Wij hebben een chalet net over de grens (Nederland)een hele reeks dingen kunnen kapot gaan zoals cv (vriesweer)enz.waarom kunnen eigenaren niet naar hun tweede verblijf?
  • Liese VdVijver

    3 jaar geleden
    Als alle TV-zenders nu eens gratis waren voor een maand, dan was het virus weg.