Schoenenverkoopster Pascale Defevere, schoonheidsspecialiste Inge Van Den Borne en kapster Elise Havegheer voelen de bui al hangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Schoenenverkoopster Pascale Defevere, schoonheidsspecialiste Inge Van Den Borne en kapster Elise Havegheer voelen de bui al hangen. © Photonews, RV

Zij voelen de bui nu al hangen: “We hebben nog niet eens alle coronacoupes aangepakt”

De sluiting van winkels en contactberoepen ligt vandaag weer op tafel bij het vervroegd bijeengeroepen Overlegcomité. Deze drie ondernemers voelen de bui al hangen. “We doen al een jaar moeite om alles veilig te laten verlopen en waren al twee keer dicht. Betekent dit dan dat al die weken sluiting voor niets zijn geweest? 

23 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Die sluitingen zijn niet voor niets geweest maar die versoepelingen hadden nooit gemogen. Begin daar pas mee als iedereen zijn eerste vaccinatie heeft gekregen. ik moet als 54 jarige nog wachten tot juli als alles goed gaat tenminste met de leveringen.
  • ronan vanderstukken

    3 jaar geleden
    Ze hadden niet mogen versoepelen nu zijn we verder van huis.
  • Patrik De Weirdt

    3 jaar geleden
    De experts, en de politici, leggen steeds maar weer de schuld bij de horeca, de contactberoepen en de niet-essentiële winkels. Doch over de 2 plaatsen waar massa's volk samenkomt (scholen en openbaar vervoer) zwijgen ze in alle toonaarden.
  • jos segers

    3 jaar geleden
    Ik hoop dat de kappers weeral niet moeten sluiten. Niets zo leuk om te genieten van een net gesneden haarsnit. Heb trouwens een afspraak op 10 April...
  • Karel Flanders

    3 jaar geleden
    @HUGO DRUPPEL ik zit in hetzelfde schuitje, als tatoeëerder, eenmanszaak, FFP2 maskers, deuren en ramen open, geen besmettingen en in m'n privé leven enkel m'n dochter en moeder die ik zie EN ook geen recht op vergoedingen zoals veel mensen denken dat we dat allemaal krijgen. Welk nut heeft het om ons te doen sluiten en de grote bedrijven en kantoren open te laten. Alle maatregelen zijn telkens in het voordeel van het grote kapitaal. Ook sneltesten kan ik niet verkrijgen.
  1. Stijn (43) verloor zijn vrouw in auto-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”
    PREMIUM
    42

    Stijn (43) verloor zijn vrouw in au­to-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”

    Een kind van acht dat bij mama in de auto crasht en zelf de hulpdiensten belt om haar proberen te redden: heldhaftiger kon Otis Kimpe niet zijn. “En al kon zijn mama niet meer gered worden, ik ben zo trots op onze zoon”, zegt papa Stijn, die vorige week afscheid nam van zijn flamboyante, immer goedlachse vrouw Karla Demyttenaere (43). Wij hadden een uitgebreid gesprek met Stijn: “Of wij ons hier doorheen zullen slaan? Ja. Omdat we haar voor altijd meedragen in ons hart.”
    Ieper
  2. Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?
    PREMIUM

    Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?

    Gilbert Bécaud kwam er ooit optreden en zelfs Arnold Schwarzenegger kwam naar het pretpark dat 60 jaar geleden de naam kreeg van wijlen koning Boudewijn. Vandaag staat de fontein droog, ziet een vader zijn kind liever niet in het onhygiënische ballenbad springen en hangt er een muffe geur. “Wij waren zo teleurgesteld dat we ons geld teruggevraagd hebben. En het strafste: we hebben het nog gekregen ook”, vat een lezer het verval samen. Hoe is het ooit zo ver kunnen komen met het ooit o zo mooie park? Had het anders kunnen lopen als die éne beslissing niet werd genomen? Wij gingen op pad. En kwamen YouTuber Acid tegen.
    Brugge