Duizenden kruisjes op een plein in de Tsjechische hoofdstad Praag, ter nagedachtenis van de vele Covidslachtoffers. In het land kleuren de cijfers bloedrood.
Volledig scherm
PREMIUM
Duizenden kruisjes op een plein in de Tsjechische hoofdstad Praag, ter nagedachtenis van de vele Covidslachtoffers. In het land kleuren de cijfers bloedrood. © Photo News

OVERZICHT. België kleurt rood, maar andere Europese landen nog veel roder

Een korte maar harde lockdown, waar Duitsland voor opteert, hangt ook ons boven het hoofd. Maar hoe is het gesteld in de rest van Europa? De cijfers, de maatregelen, de vaccinatiecampagne: doen ze het beter of slechter dan wij, en hoe pakken ze het aan?

9 reacties

  • Dirk Verschueren

    3 jaar geleden
    Voor VDB en De Croo is het simpel, als er landen zijn die het slechter doen dan ons, dan zijn wij goed bezig. Vorig jaar had De Croo samen met Wilmès het wat moeilijk om dat te verkopen, we waren toen de slechtste van de wereld. Maar er was toen toch weer een uitleg, wij zijn de enige in de wereld die correct kunnen tellen. Met andere woorden België is top en ohwee als iemand anders beweert.
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Waarom altijd die vergelijking met het buitenland? Er zijn landen die het nog slechter doen dan België dus we staat niet achteraan, hoera! We zitten wel aan de slechtere kant, zeker niets om trots op te zijn!
  • kris platteau

    3 jaar geleden
    Landen waar de terrassen openbleven doen het merkelijk beter.. maar ja, wij blijven onszelf liever pestmaatregelen opleggen die geen zoden aan de dijk brengen. Quarantaine, test- en vaccinatiestrategie, massabijeenkomsten (betogingen, openbaar vervoer,..) die niet aangepakt worden. Daar zitten de opportuniteiten voor winst tegen het virus.
  • Etienne Goedertier

    3 jaar geleden
    Waarom naar andere landen kijken? Wij wonen toch in Belgie!
  • Magda De Munck

    3 jaar geleden
    En de vaccinaties zijn ook één warboel geworden, zowat iedereen vind zich prioritair, als er overschotten zijn, geef ze dan aan 65+ om de ziekenhuizen te ontlasten.