Marc Noppen.
Volledig scherm
Marc Noppen. © Photo News

Marc Noppen (UZ Brussel) ziet aantal patiënten stijgen richting belangrijke grens: “We houden ons hart vast”

CEO Marc Noppen van het UZ Brussel maakt zich grote zorgen over de toename van het aantal patiënten in zijn ziekenhuis. Dat heeft hij gezegd aan HLN Live. Bijna de helft van het aantal bedden op intensieve zorg ligt intussen vol en dan zou overgeschakeld moeten worden naar een volgende fase, die gevolgen zal hebben voor de niet-kritieke zorg. “We houden ons hart vast”, klinkt het.

15 reacties

  • Anoniem

    3 jaar geleden
    In onze gemeente blijven de cijfers gelijk of zakken lichtjes, geen scholen die moeten sluiten omdat kinderen of jongeren besmet zijn wel omdat de Vivaldi regering met name VDB zijn groot gelijk wil halen en de trofee aan Dalle laat, de buitenschoolse activiteiten waar de meeste besmettingen gebeuren bij kinderen mogen blijven doorgaan. Eén positief punt, we mogen met zijn allen gaan funshoppen naar Ikea, allemaal netjes drummen in de rij.
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Doe dan een lock down in uw geliefde Brussel ,maar dat zien jullie niet zitten want daar valt niet te handhaven er zijn te veel no,-go zones.
  • Linda Wellekens

    3 jaar geleden
    Ziekenhuizen en farma-industrieën hebben geld genoeg om honderden ziekenhuizen bij te bouwen. Doe dat ipv te zagen.
  • Jean Damiaens

    3 jaar geleden
    Politici doe jullie werk. Zo doen we het want velen willen een forse lockdown (zie de reacties). Basta want je kan met specifieke eisen van deze of Gene meer rekening houden. De dijken zijn allang doorbroken. Nu afdoend handelen. Alles toe en heb de moed om het te doen Basta.
  • Greta Van den broecke

    3 jaar geleden
    Hier gaat het enkel over Brussel. Hoe zit het met de ziekenhuizen in de andere provincies? We weten nu ondertussen wel dat Brussel een broeihaard is. Moeten we daar in Antwerpen ook weer voor boeten? Er is maar 1 oplossing: sneller vaccineren...