Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) in gesprek met Daimy Van den Eede
Volledig scherm
Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) in gesprek met Daimy Van den Eede © HLN LIVE

Geert Molenberghs: “Strengere maatregelen kunnen na week al effect hebben”

Volgens biostatisticus Geert Molenberghs zitten we met de stijging van de huidige coronacijfers binnenkort aan 10.000 besmettingen per dag. “Maar strenge maatregelen kunnen na een week al effect hebben”, zegt Molenberghs ook.

53 reacties

  • Gino Pollet

    3 jaar geleden
    Dat zegt ie omdat je nu al ziet dat het aantal besmetting niet doorgroeit zoals in de vorige pieken. Nog voor de nieuwe beperkingen ingaan. Zo heb je altijd gelijk natuurlijk.
  • René Van Halen

    3 jaar geleden
    Dit zijn exact dezelfde maatregelen die eind oktober ingevoerd waren en die nooit het aantal besmettingen voldoende kon doen dalen. Waarom zouden die nu wel werken?
  • dirk Callens

    3 jaar geleden
    Kunnen, zouden, misschien, het rijtje stopt niet met dergelijke onzin. In mijn werkomgeving weet je het of weet je het niet. En wij zijn experten in wat we doen! Als je het niet weet? ZWIJG!
  • Jos Huibers

    3 jaar geleden
    Sluit mij volledig aan bij Yves De Groote, wie heeft er nog geloof in die mensen. Alles wat ze hadden moeten doen een goede trasing, snel en massaal vaccineren, duidelijk aangeven waar zitten de besmettingen, zorgen voor voldoende testen enz niks hebben ze er van gebakken.
  • ronny meuris

    3 jaar geleden
    Zonder vaccinaties komen we er nooit.