Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven).
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). © HLN LIVE

Marc Van Ranst vastberaden: “Dit is de laatste lockdown”

Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) is tevreden met de nieuwe maatregelen die het Overlegcomité oplegt. Dat zei hij aan VTM Nieuws. “Het zal nog even duren vooraleer we resultaten van de nieuwe regels zien, maar dit zou het begin van de derde golf toch moeten kunnen ombuigen.” Of dit de laatste lockdown is? “Ja”, reageert Van Ranst ferm. 

192 reacties

  • Dominika Anja

    3 jaar geleden
    Is dit een Lockdown ? Epidemie! ? Jullie weten echt niet wat dat is. Alles zou tot vandaag gesloten moeten geweest zijn!! En nu pas alles open dienen dan konden wij terug normaal leven leiden! Maar jullie spelen met ons gelijk met marionetten! Doe eens verstandig en sluit de boel af als felle merk dat slecht gaan in plaats van gelijk kinderen uit de kleuterklas te regeren! Zijn jullie wel gaan studeren want als verpleegster vind ik dat dit regering op niks maar niks trekt ga terug na school
  • Renée Schietekat

    3 jaar geleden
    Welke lockdown, ik heb nog maar één lockdown geweten, op 13 maart 2020, Dit is totaal geen lockdown. Volgende week Pasen, eens zien wat volgens hem een lockdown is als de treinen en de kust vollopen!
  • Marc Puystiens

    3 jaar geleden
    Ik zou toch maar opletten met zo'n uitspraken. Direct is er een variant waar het vaccin geen vat op heeft. Is de eerste keer niet dat we zo'n uitspraken horen. Virus bij zijn nekvel enz...
  • john Roderigas

    3 jaar geleden
    echt om mee te lachen, van alles wat hij reeds verteld en veranderd heeft blijkt niks te werken , enige citaten , mondmaskers niet verplicht, het virus gaat dood bij 27 graden, kinderen kunnen het niet krijgen, enz enz . en nu dit is dat , hij zou zich beter inzetten in de vaccinaties daar wringt het schoentje, komt enkel graag op tv om zichzelf de lucht in te prijzen.
  • Roeland Van de Wal

    3 jaar geleden
    Hmmm.Laatste lockdown? Iedereen genezen,ingeënt immuum en alles terug open.Geen avondklok meer,alles terug naar normaal?Ik geloof er niks van.Gezien het jaar dat voorbij is.