Voetballers beleven “moment van angst” nadat gewapende rebellen bus tegenhouden op weg naar interland

De nationale ploeg van Belize beleeft momenteel bange tijden in Haïti. Belize is er op bezoek om een WK-kwalificatiewedstrijd te spelen, maar de spelers werden maandag voor korte tijd tegengehouden door gewapende opstandelingen. In Haïti geldt sinds 18 maart de noodtoestand. Het land verkeert in een politieke en economische crisis. Bepaalde gebieden van het land worden gecontroleerd door bendes die zich bezighouden met ontvoering en afpersing en openlijk de politie uitdagen.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

“Ondanks de escorte van vier politieagenten werd onze bus gestopt door zwaarbewapende rebellen op motoren”, legde de nationale federatie van Belize uit in een persbericht. “De politieagenten moesten onderhandelen met de opstandelingen om ons door te laten. Uiteindelijk kon de bus zijn weg vervolgen naar het hotel.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“We staan momenteel in contact met de FIFA en CONCACAF en doen er alles aan onze spelers naar een veilige plaats te brengen”, ging de bond verder. Spits Deon McCaulay getuigde “een moment van intense angst” te hebben beleefd.

Belize speelt donderdag in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince haar kwalificatiewedstrijd op weg naar het WK voetbal van 2022 in Qatar.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer