Gouverneur West-Vlaanderen houdt hart vast voor verlengde paasvakantie: “Druk op de kust zal alleen maar groter worden”

 ©  Simon Mouton

Bron: BELGA

Carl Decaluwé is ongerust over het effect van de verstrengde maatregelen op de kust, zo verklaarde de gouverneur van West-Vlaanderen na afloop van het Overlegcomité woensdag. Decaluwé vreest dat de druk op de kust groter zal worden vanwege de verstrengingen.

LEES OOK. West-Vlaams gouverneur stelt minister in gebreke voor drukte op treinen: “Voor de NMBS zijn coronaregels blijkbaar niet van tel”

Al enkele weken heerst er aan de kust zenuwachtigheid omtrent de paasvakantie. Vrees is dat er vanwege het reisverbod opnieuw een massa volk zal afzakken naar zee. De nieuw aangekondigde verstrengingen veroorzaken nu extra ongerustheid. “Nu zijn niet enkel horecazaken maar ook winkels gesloten. Hier en daar zullen mensen op afspraak winkelen, maar dat zorgt opnieuw voor minder spreidingsmogelijkheden”, zegt Decaluwé.

Vooral bij mooi weer verwacht de gouverneur heel wat problemen. “Ik heb er geen goed gevoel bij. Wij zullen aan de kust met de problemen zitten. Bij mooi weer zou ik dagjestoeristen toch willen aanraden om niet massaal naar de kust te komen. Anders valt dat hier niet te managen. De druk op de kust wordt zo alleen maar groter.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen