Maarten Vansteenkiste (UGent).
Volledig scherm
Maarten Vansteenkiste (UGent). © Wannes Nimmegeers

Maarten Vansteenkiste over paaspauze: “Krachtig signaal, maar afwachten of dit aanvaard wordt”

Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) vindt dat het pakket maatregelen dat is aangekondigd een "krachtig signaal is dat de situatie ernstig is". De meest recente cijfers tonen een stijgend risicobewustzijn en bezorgdheid bij de bevolking. Maar het is afwachten of de motivatie om de nieuwe coronamaatregelen te volgen ook zal opveren, zoals in november is gebeurd. “Want toen heeft men geen beloftes moeten intrekken”, klinkt het.

9 reacties

  • Kaatje Daem

    3 jaar geleden
    Deze man is echt kampioen in het verkopen van onzin. De grootste nonsens heb ik al zien verschijnen van hem. Die staat duidelijk niet tussen de gewone mensen! Iedereen die ik de laatste week gesproken heb is totaal gedemotiveerd en we zijn al die gezichten beu. Geen enkele vorm van communicatie kan dat nog veranderen. Tenzij dat jullie vanaf nu allemaal zwijgen!!
  • Marleen Vandevelde

    3 jaar geleden
    Het zorgt er in ieder geval voor dat we niets meer geloven van hun beloftes.
  • Inge Bardyn

    3 jaar geleden
    Krachtig signaal...weet je wat een krachtig signaal is...het niet optreden van onze politiekers op de massabijeenkomsten in Gent,Leuven en Brussel...de horeca gaan we niet openen... maar massabijeenkomsten mogen verder zonder op te treden...inderdaad een krachtig signaal aan de verkeerde mensen...
  • FREDDY THEUNIS

    3 jaar geleden
    Hier in Heusden 7 covid patienten en 2 intensive ! Spreken steeds over ziekenopname maar vermelden niet de ontslagen patienten. Typisch België ! Met niks in orde !
  • Veronica Voorhelst

    3 jaar geleden
    Politiekers doen altijd loze beloften, wie gelooft die mensen nog?