De NMBS zal een communicatiecampagne op poten zetten, die reizigers moet afraden zo min mogelijk met de trein naar de kust te komen.
Volledig scherm
De NMBS zal een communicatiecampagne op poten zetten, die reizigers moet afraden zo min mogelijk met de trein naar de kust te komen. © Florian Van Eenoo Photo News

Van SMS-alert tot ontradingscampagne: zo wil NMBS drukte richting kust beter beheren

Het overleg tussen de gouverneur van West-Vlaanderen, enkele kustburgemeesters en de NMBS van woensdagavond was productief. Dat zei gouverneur Carl Decaluwé na afloop. Volgens de gouverneur zal NMBS de nodige maatregelen nemen om de toeristenstroom richting kust beter te beheren. Begin deze week stelde de gouverneur nog minister van Mobiliteit Georges Gilkinet in gebreke na een vruchteloos overleg.

8 reacties

  • Johan De Witte

    3 jaar geleden
    Wat met grote groepen jongeren die een "Youth Holidays (Go Unlimited)" of "Youth Ticket (Go Pass 1)" hebben en hun ritten dus NIET op voorhand reserveren. Je zal maar treinbegeleider zijn om deze jongeren de toegang te weigeren of hen te verplichten ergens anders gaan. Minister zegt dat Securail gaat helpen (controleren), maar hebben die wel genoeg personeel ? Ik vrees dus dat er de volgende 3 weken bijna zeker problemen/ruzies gaan zijn, waarvan treinbegeleiders het slachtoffer gaan zijn.
  • Cyriel Claessens

    3 jaar geleden
    Dus je staat in het station van Oostende in een lange rij te wachten om voor de avondklok thuis te raken, je krijgt een sms om te zeggen dat het veel te druk is. Wat doe je dan? Gewoon blijven wachten. Als de mensen een ontradingscampagne zien denken ze "goed idee, dan zal er misschien wat meer plaats zijn op de trein" Verbiedt gewoon niet essentiele verplaatsingen met het openbaar vervoer.
  • Dean Vanbosch

    3 jaar geleden
    Je mag toch alleen aan het raam zitten?
  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    Boodschap van de NMBS 'Neem de trein niet!'
  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    Hoeveel van de gratis treinritten zijn er eigenlijk niet gebruikt? 95%? Wat een fantastisch cadeau was dat!