Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock / Hyejin Kang

Vrouwelijke zelfstandige verdient 10.000 euro minder

Vrouwelijke zelfstandigen in hoofdberoep verdienen op jaarbasis bijna 10.000 euro minder dan hun mannelijke tegenhangers, berekende de socialedienstengroep Liantis. Deels omdat de mannen meer uren presteren, maar dat verklaart lang niet alles.

13 reacties

  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    We moeten leren aanvaarden dat vrouwen nu eenmaal nergens het mannelijk niveau evenaren. 'Iedereen gelijk voor de wet' is een zware onrechtvaardigheid. Want niet iedereen is gelijk. Vrouwen presteren nu eenmaal niet zoals mannen. Dat verklaart de lagere inkomsten. Btw, vaders doen al 40j uitstekend het huishouden, soms beter dan moeders (koken, kuisen, wassen en strijken). Onderscheid maken tussen M en V, zoals in de sportsector, is billijk, eerbiedig, menselijk en wenselijk.
  • Sebastian Peeters

    3 jaar geleden
    Hoeveel van die vrouwen staan om 5u op om op 6u op een bouwwerf te staan en door te werken tot 19u?
  • Peter Schelfhout

    3 jaar geleden
    Fake news, niemand verdiend zoveel om een verschil te krijgen van 800 euro in de maand. Men zal weer de rijken meegeteld hebben in de statistieken, stijgt alles met 300%
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Niemand verplicht een vrouw om meer de zorg voor de kinderen op te nemen. Gewoonlijk is dat een keuze. En waar dat niet zo is geldt het motto geen "meesters zonder slaven". Als je dus niet bereid bent om je in die rol te laten drukken gebeurt het ook niet.
  • Gill Van hoof

    3 jaar geleden
    dat is dan toch puur op basis van haar activiteit of haar gewerkte uren