De Noorse spelers voor de aftrap. U herkent onder meer Erling Haaland (links).
Volledig scherm
De Noorse spelers voor de aftrap. U herkent onder meer Erling Haaland (links). © Twitter

Noorse voetballers maken statement tegen WK in Qatar met opvallende shirts: “Mensenrechten, op en naast veld”

WK kwalificatiesDe spelers van Noorwegen hebben voor de met 0-3 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Gibraltar een statement gemaakt tegen het WK in Qatar, zoals ze dat hadden aangekondigd. De spelers droegen voor de wedstrijd shirts met daarop de woorden ‘respect’ en ‘human rights’.

9 reacties

  • eric debanne

    3 jaar geleden
    Prachtig van die noren dat siert hen ...👍 Ze zouden allemaal dit WK moeten boycotten maar ja geld eh ... Hoe hypocriet kunnen ze toch zijn ... Geen respect meer voor die wereldvoetballers ...
  • said Ben Mohamed

    3 jaar geleden
    Wat een grap die mensenrechten, dan moeten die Noren ook niet meer spelen in Frankrijk. Frankrijk is verantwoordelijk voor de meeste wreede wandaden tijdens haar koloniaal verleden. Nu net een recent rapport dat bewijst dat Frankrijk een verpletterende verantwoordelijkheid had tijdens de Rwandese genocide. Maar ondertussen wel wedstrijdjes spelen in Frankrijk tijdens de champions league. En lekker koersen.. ja ja vive le vélo.
  • Lois Verdonk

    3 jaar geleden
    Lukaku zal voor dat werkvolk niet met gebalde vuist door de knieën gaan. Staat niet zo modieus.
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Gemakkelijk een truitje dragen om te protesteren en langs de kant staan roepen. Als ze er toch zo mee begaan zijn dat ze dan niet naar het wereldkampioenschap gaan. Luc verriest zeer juist maar hun buitensporige inkomsten als ze niet gaan zijn belangrijker.
  • Ilse Verlinden

    3 jaar geleden
    Inderdaad, Luc, ik was gisteravond net hetzelfde aan het denken.,