Noodopvang in een school in het Gentse Sint-Amandsberg (archieffoto).
Volledig scherm
Noodopvang in een school in het Gentse Sint-Amandsberg (archieffoto). © Jill Dhondt

Somers en Beke: “Geef bij noodopvang voorrang aan kinderen uit kwetsbare gezinnen, of kinderen van ouders uit essentiële beroepen”

De noodopvang die de Vlaamse regering samen met de lokale besturen op poten zet, zal voorrang kunnen verlenen aan bepaalde groepen zoals kinderen uit kwetsbare gezinnen of kinderen van ouders uit essentiële beroepen. Dat hebben Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) en minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bekendgemaakt. Lokale besturen zullen ook opnieuw kunnen rekenen op een financiële compensatie van 30 euro per dag en per kind.

49 reacties

  • bob jansens

    3 jaar geleden
    sorry, scholen dicht is scholen dicht ook geen opvang voor niemand
  • Linda D'Haese

    3 jaar geleden
    De meeste gezinnen willen wel kinderen maar de opvoeding moet dan wel op de kosten van anderen gebeuren zodat zij op hun gemak zijn als geen zin hebt of geen tijd voor kinderen moet ge er niet aan beginnen om ze achteraf altijd te dumpen
  • Ria Goudaert

    3 jaar geleden
    Als de leerkrachten dan toch geen les geven, kunnen ze volgens mij wel de opvang van de kinderen voorzien. Of laat hun die week als logistieke steun meedraaien op een covidafdeling, daar is alle hulp welkom, en dan kunnen ze alle hulp gebruiken, en zullen ze mss ervaren dat er mensen zijn die het zwaarder hebben dan zij en ook meer uren werken en geen 4 maand vakantie hebben en rijkelijk ambtenaren pensioen later !
  • Peter Vijverman

    3 jaar geleden
    Wat had je dan verwacht? Alle poortjes worden geopend voor het vergemakkelijken van vriendendiensten en politiek dienstbetoon. Dit typeert onze politici. Ik ben er van overtuigd dat er zelfs een betalende 'vaccinatievoorrang' bestaat.
  • Chris de Velde

    3 jaar geleden
    Voorrang geven is zorgen voor discriminatie, is zorgen voor ellebogenwerk en lobbying. "Ik ben belangrijker"? Dat geldt voor niemand!