Twee jongeren aangehouden na rellen op Sint-Pietersplein, ook vijf kotfeestjes stilgelegd

Gent -

Na de rellen op het Sint-Pietersplein van woensdagavond zijn drie jongeren bestuurlijk aangehouden wegens openbare ordeverstoring, waarvan twee op het plein zelf. De politie moest ook vijf kotfeestjes stilleggen en één persoon kreeg een proces-verbaal voor geweld tegen de politie.

Simon Dekaezemaker

Duizenden jongeren kwamen woensdagavond opnieuw samen op het Sint-Pietersplein. Tegen de avond negeerden heel wat jongeren daar de afstandsregels en de mondmaskerplicht. De politie besliste om het plein te ontruimen, maar een honderdtal jongeren keerden zich tegen de agenten.

Ze werden bekogeld met glazen flesjes en bakken bier. Daarbij klonken lange tijd homofobe slogans zoals ‘alle flikken zijn homo’. De politie dreef de groep stelselmatig van het plein af, richting de Overpoort. De sfeer bleef grimmig en pas tegen 22 uur keer de rust terug.

Vijf kotfeestjes stilgelegd

Drie personen werden bestuurlijk aangehouden, waarvan twee op het Sint-Pietersplein na de rellen.”Eén proces-verbaal werd opgesteld voor geweld tegen de politie”, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. Later die nacht werden vijf kotfeestjes stilgelegd door de politie.

“Die varieerden van elf tot drie personen en de aanwezigen kregen telkens een onmiddellijke minnelijke schikking van 250 euro”, zegt Langeraert. Verder werden twee personen beboet voor het niet dragen van het mondmasker, één voor het glasverbod en zestien voor schending avondklok.

Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) kondigde ’s avonds al extra politieaanwezigheid aan de komende dagen. Het stadsbestuur bekijkt donderdag of er extra maatregelen komen.

LEES OOK.  Feestende jongeren op Gents Sint-Pietersplein bekogelen politie met glas: “Slag in het gezicht van wie zich wél aan maatregelen houdt”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen