© GVA

Off The Cross: Antwerpenaars vinden zichzelf opnieuw uit

Met 'Divided Kingdom' heeft het Antwerpse Off The Cross een opvallend sterk debuut op zijn naam geschreven. De metalband stond vorig jaar ook al op enkele grotere festivalpodia. Het viertal lijkt uit het niets te komen, maar niets is minder waar.

Tom De Smet

Off The Cross is eigenlijk de reïncarnatie van This Kid, een band die we kennen van albums als 'Covering The Tracks' en 'Stitches'. Het nieuwe album verschijnt echter onder een nieuwe naam. En klinkt ook behoorlijk anders dan de vorige albums van This Kid. Zo nemen toetsen een opvallende plek in op de plaat.

Vanwaar de naams- koerswijziging?

"Toen we nieuwe nuen mmers schreven, merkten we dat er een serieuze muzikale stijlbreuk was", zegt zanger Steven. "We besloten dan maar om een nieuwe band op te starten. Dit gaf ons de kans om met een schone lei te beginnen en alles opnieuw uit te denken. Ondertussen hadden we ook geleerd dat er veel meer bij een band komt kijken dan enkel maar nummers schrijven, opnemen en live spelen. Ik heb het dan vooral over de communicatie naar de buitenwereld toe, met de juiste mensen samenwerken, promotie van de band… Zaken die we in mijn ogen nu veel beter aanpakken."

Welke zijn jullie invloeden?

"Alle bandleden luisteren naar verschillende harde genres, maar evengoed naar andere muziekgenres. Aangezien onze gitarist Jens de nummers heeft geschreven som ik graag even de acts op die hem hebben beïnvloed: Mastodon, Deftones, Ghost, Gojira, The Ocean, Kvelertak, Epica, Katatonia en Sam Gooris (lacht)."

Hoe zou je jullie muziek omschrijven?

"Loud! Er zit zowel stoner, death als groove metal in. Voor mij persoonlijk maakt het niet veel uit. Ik heb geen behoefte om er een label of genre op te kleven. Bands die niet binnen één genre vallen vind ik vaak interessanter om naar te luisteren. Niet vast zitten aan een specifiek genre geeft je meer muzikale vrijheid. En daar draait het toch om? Goede muziek maken. Of in ons geval duistere en harde muziek maken waar we zelf in geloven."

Wat is de ambitie met deze band?

"Spelen, spelen en nog eens spelen. We willen op alle fijne plekken in zowel het binnen- als buitenland spelen. Eerst leggen we de focus op België en Nederland, maar nadien zouden we ook graag Duitsland en de rest van Europa willen overtuigen van ons muzikaal kunnen. Dus touren staat op de planning. Tegen de zomer willen we de basis van een nieuw album schrijven zodat we binnen anderhalf of twee jaar kunnen uitpakken met een tweede full album. The sky is the limit!"

Wie Off The Cross live al eens wil checken, kan op 17 april in de AB terecht. De band speelt dan op Fleddypalooza, het indoor festival van Fleddy Melculy.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER