© Belga

Koningin Mathilde in de wolken over Mechelse toptentoonstelling

Mechelen -

Koningin Mathilde heeft donderdagmorgen een bezoek gebracht aan het Hof van Busleyden in Mechelen. Daar opent vrijdag ‘Kinderen van de Renaissance’, een internationale toptentoonstelling die het verhaal vertelt over drie generaties Habsburgse prinsen en prinsessen. Hare Majesteit was in de wolken. “Het is een schitterende tentoonstelling. Ik ben heel blij dat ik hier was”, zegt ze.

svh

Onder andere Filips de Schone, Margareta Van Oostenrijk en de latere Karel V brachten hun kindertijd in Mechelen door. Voor ‘Kinderen van de Renaissance’ brengt het museum een selectie kinderportretten voor het eerst samen in de stad die een centrale rol speelde in hun opvoeding. Wereldvermaarde musea leenden er kunstwerken voor uit. De tentoonstelling staat onder hoge bescherming van het koningshuis en dat was mee de aanleiding voor het bezoekje van Koningin Mathilde. Tegelijk wilde ze de cultuursector een hart onder riem steken.

“Wij wisten ook dat deze periode in de geschiedenis Hare Majesteit erg boeit”, zegt Kristl Strubbe, de nieuwe directeur communicatie van Museum Van Hof van Busleyden.

LEES OOK: Koningin Mathilde geniet van prestigieuze expo: “Ze zou hier zelf kunnen rondleiden”

Normaal zou de tentoonstelling lopen tot begin juli, maar ze wordt met een drietal werken verlengd. Wie de expo wil bezoeken, moet er wel snel bij zijn. Van de zowat 14.000 beschikbare tickets zijn er al 1.500 de deur uit. Een plekje reserveren kan enkel online.

www.hofvanbusleyden.be 

 ©  ISOPIX

 ©  ISOPIX

 ©  ISOPIX

 ©  ISOPIX

 ©  ISOPIX

 ©  ISOPIX

 ©  ISOPIX

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER