Zo dik ingeduffeld als tijdens de voorbije krokusvakantie zal het tijdens de ‘paaspauze’ hopelijk niet hoeven. Hoewel: hoe minder mooi weer, hoe minder risico op een overrompeling. Dat is de tweespalt waar kustburgemeesters voor staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo dik ingeduffeld als tijdens de voorbije krokusvakantie zal het tijdens de ‘paaspauze’ hopelijk niet hoeven. Hoewel: hoe minder mooi weer, hoe minder risico op een overrompeling. Dat is de tweespalt waar kustburgemeesters voor staan. © Simon Mouton Photo News

Zo willen kustburgemeesters een mogelijke overrompeling tijdens de ‘paaspauze’ aanpakken

De paasvakantie begint een weekje vroeger, het wordt mooier weer. Dan lonkt de kust. Zijn ze daar klaar voor een overrompeling? Zal de trein er je veilig heen brengen? Zal je er welkom zijn? Zal je een pintje kunnen drinken op een bankje? We vragen het aan drie kustburgemeesters die één oog op het weerbericht houden en het andere op de aankomende massa: Bart Tommelein (Open Vld) van Oostende, Daphné Dumery (N-VA) van Blankenberge en Jean-Marie Dedecker (LDD) van Middelkerke. “Die paaspauze wordt paasellende”, voorspelt die laatste.