Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vlaamse kleuterscholen mogen zelf beslissen of ze open blijven, Weyts: “Ik kan niemand het mes op de keel zetten”

De onduidelijkheid omtrent de scholen blijft groot. Zo beslisten de Vlaamse onderwijskoepels gisteren om volgende week geen digitale lessen te organiseren voor het lager en secundair onderwijs. In Wallonië liet men vandaag dan weer weten dat ook de kleuterscholen daar zullen sluiten vanaf maandag. In Vlaanderen mag het personeel volgens minister-president Jan Jambon (N-VA) deze keuze zelf maken. Partijgenoot en minister van Onderwijs Ben Weyts roept de kleuterscholen dan weer op om open te blijven indien mogelijk, al vraagt hij de ouders om hun kleuters indien mogelijk thuis te houden.

  1. Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?
    PREMIUM
    Politiek
    149

    Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogens­ka­das­ter: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

    Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun niet alleen afhankelijk te maken van jouw inkomen, maar ook van jouw bezittingen - van huizen tot beleggingen en aandelen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat dat voor jou zou veranderen. Deze drie pijlers van je vermogen kan de fiscus in kaart brengen.
  2. “Kleuterjuffen lopen het grootste risico”: Kortrijks basisonderwijs betreurt openhouden kleuterscholen
    Kortrijk

    “Kleuter­juf­fen lopen het grootste risico”: Kortrijks basisonder­wijs betreurt openhouden kleuter­scho­len

    De beslissing om de kleuterscholen volgende week nog open te houden, zette kwaad bloed, ook in Kortrijk. “Het ligt heel zwaar op de maag. Want het zijn net de kleuterjuffen die het grootste risico lopen”, zegt Jan Luts, woordvoerder van de Sint-Amandsbasisscholen Kortrijk (SABKO). “We roepen ouders op om hun kinderen volgende week thuis te houden, voor wie dat kan.” Donderdagavond kwam dan het nieuws dat het GO! besliste om ook de kleuterscholen te sluiten en ook het Katholiek Onderwijs Vlaanderen adviseert haar scholen ondertussen om de lessen in het kleuteronderwijs te schorsen.