Een vaccinatie in het centrum in Heusden-Zolder
Volledig scherm
PREMIUM
Een vaccinatie in het centrum in Heusden-Zolder © Mine Daelemans

ONZE OPINIE. Niet uw gedrag, maar de snelheid van vaccineren zal succes “paaspauze” bepalen

De “paaspauze” komt er niet alleen omdat u en ik zich minder goed aan de regels houden. Op af en toe een zwak moment na - je zou voor minder na al die maanden - doen de meeste mensen dat prima. De strengere regels zijn vooral ook nodig omdat we te traag vaccineren. De landen die er wél in slagen, tonen succesvol aan dat het de enige weg is uit deze ellende. Of we vanaf mei kunnen versoepelen, is niet zozeer een kwestie van uw gedrag of van het virus, maar hangt vooral af van het  tempo waarin de overheid de komende weken bepaalde groepen zal prikken.

41 reacties

  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Dat voorspelt niets goeds,we zullen tot 2024 opgesloten worden .De miserie begint altijd in Brussel en loopt dan verder uit de hand .
  • PETER PERMENTIER

    3 jaar geleden
    Ik stel mij de vraag naar aanleiding van dit artikel, hoe zouden we met elkaar omgaan zonder een vaccin, het is mis van dag een in maart 2020, het enige wat we veilig konden doen nu nog " blijf in je KOT" en nu wordt het vaccin aangegrepen om een niet oplosbaar probleem in het westen dan toch te doen lukken, Europa heeft gefaald over de ganse lijn, Belgie die aan de slippen hangt van het EU instituut, wat al 60 jaar hier wordt geprobeerd en niet lukt, lukt in de Eu met 27 landen zeker niet.
  • Karin Caignau

    3 jaar geleden
    Mijn zuster is 65plus, gisteren toen haar buurvrouw terugkwam, vroeg ze aan mijn zuster waarom zij niet gegaan is, ze stond nochtans op de lijst, maar ze had geen brief, sms of mail gekregen, al haar gegevens zijn bekend. De vaccinatiegroep maakt het zo ingewikkeld allemaal, dat ze het zelf niet meer begrijpen. Terwijl we wereldtop zijn in het organiseren van evenementen, ze hadden beter deze firma's de leiding gegeven.
  • Benny Marcelo

    3 jaar geleden
    Mario Tersago, dat deze golf voortkomt omdat we "ons" niet aan de regels houden is niet erg waarschijnlijk, misschien in bepaalde regio's. Bacteriën passen zich aan volgens de middelen die ertegen gebruikt worden (antibiotica), ik vrees dat er virussen zijn die ook snel muteren (aids bvb) en covid is er misschien één van.
  • Hugo hofmans

    3 jaar geleden
    Ja, juist de "experten" schuiven het af natuurlijk, het zijn wij die alles in de hand hebben. Mooi gezegd om de fouten die zij en de overheid maken te verdoezelen. De bevolking moet alles maar doen, vrijheidsbeperking langs alle kanten (overal de politie natuurlijk) maar de fouten in de vaccinatiestrategie, dat wordt goed gesproken. Het is gewoon ons eigen schuld, zo voel ik het.