Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nu onze scholen weer dichtgaan: hoe doen we het in vergelijking met onze buurlanden? Wie sloot al het meest en wie het minst?

Het was een bittere pil om slikken na het Overlegcomité van gisteren. Hoewel Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beloofd had dat hij er alles aan zou doen om de scholen open te houden, werd beslist om ze volgende week toch te sluiten. Net als in het begin van de crisis, toen de schoolpoorten al eens wekenlang dicht bleven. Maar hoe doen we het eigenlijk in vergelijking met onze buurlanden? Wie sloot al het meeste en wie het minst? Een overzicht.

11 reacties

  • Claudia Zapata

    3 jaar geleden
    Ja, maar de informatie is niet helemaal juist; het verschil is dat het in Frankrijk niet verplicht is kinderen te sturen tijdens de pandemie, de scholen zijn open maar er is een zeer hoog percentage ouders die hen niet sturen en die de steun hebben van de leraren voor het afstandsonderwijs van deze leerlingen. Dat gebeurt niet in België. Als je je kind niet stuurt, steunt het systeem je niet, je moet het onderwijs van je kind thuis garanderen, hoe je dat ook kunt (?), wat erg ingewikkeld is.
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    Waarom moeten wij altijd kijken naar andere buurlanden. er zijn landen waar u geen belastingen moet betalen, en daar gaat het beter dan hier HALLO vivaldi.
  • Liliane Coeckx

    3 jaar geleden
    Scholen sluiten domste beslissing ooit. Met onze kinderen en werkende bevolking wordt geen rekening gehouden.
  • Jacqueline de pauw

    3 jaar geleden
    Waarom moeten wij altijd kijken naar andere buurlandenn.
  • Peter Van de Velde

    3 jaar geleden
    Maatregelen zijn nodig, maar moeten verantwoord zijn. Scholen dicht, telewerken en kleinere bubbels zijn ,( helaas) doeltreffend. Het deels sluiten van winkels is procentueel niet veel helpend maar desastrueus voor de uitbaters en economie. Het gesloten houden van terrassen is helemaal niet helpend maar vernietigend voor ons geestelijk welzijn. Een jaar hebben ze gehad om dit te onderzoeken, een jaar! Triestige ,,experten' '