Groen en Vooruit dienen in het Vlaams Parlement een voorstel van decreet in om de standaardsnelheid in de bebouwde kom in heel Vlaanderen te verlagen naar 30 km/u, zoals nu al het geval is in Brussel.
Volledig scherm
Groen en Vooruit dienen in het Vlaams Parlement een voorstel van decreet in om de standaardsnelheid in de bebouwde kom in heel Vlaanderen te verlagen naar 30 km/u, zoals nu al het geval is in Brussel. © Photo News

Snelheid in bebouwde kom in heel Vlaanderen naar 30 km/u? Peeters geen voorstander: “Zone 30 veralgemenen in onveilige straten”

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) is geen voorstander van een algemene invoering van de zone 30 in de bebouwde kom. Dat zei ze donderdag in het Vlaams Parlement na een hoorzitting met verschillende experts. Als het gaat om een straat die niet veilig is voor fietsers, vindt ze wel dat er een zone 30, fietszone of schoolstraat moet worden ingericht.

47 reacties

  • Els Martin

    7 maanden geleden
    Compleet de pedalen kwijt...30 om ook 30 te hebben. Die enkele getikten die 80 rijden zorgen ervoor dat ik nu ook 30 kan hikken op een grote baan waar 50 realistischerr is en 30 absurd
  • Eddy Goris

    11 maanden geleden
    Nu nog aan elk stoplicht een camera die alle roodrijders registreren en een boete van minstens 1000 euro...zij die niet stoppen aan een zebrapad, parkeren op voetpaden, fietsen over het voetpad, met of zonder Electrische fiets, autopet...Vlamingen hebben nog steeds meer moeite met regelsjes die al 10 tallen jaren bestaan,,, koppigheid loont niks...
  • Jens Peeters

    3 jaar geleden
    Binnekort Achteruit gaan rijden.
  • Karel Flanders

    3 jaar geleden
    Wie snel WIL rijden, trekt zich daar niets van aan. Ze gaan het zover krijgen dat we naar Engelse toestanden gaan waar er heel wat zonder rijbewijs of verzekering rondrijden en als die iets veroorzaken, moet je niet denken aan schadevergoedingen. Je kan ook niet meer op je gemak rijden en voor je uit kijken want constant moet je de borden in de gaten houden want juist erachter staat er dan een pipo met een camera die je beboet als je 38 rijdt.
  • Maria de Haas

    3 jaar geleden
    In onze omliggende straten is het overal zone 30, maar zeker 8 op 10 houdt zich daar niet aan, er zijn er zelfs bij die met 70km/uur niet toekomen! Die zone 30 borden staan hier enkel als decoratie!