Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

LIVE. Ministerieel besluit met nieuwe maatregelen gepubliceerd - Verschillende winkels vallen niet onder afsprakenplicht

Als de huidige trends zich blijven doorzetten, zullen er op 12 april opnieuw duizend coronapatiënten op intensieve zorg liggen. “Maar we kunnen dit nog perfect vermijden”, zo benadrukte viroloog Steven Van Gucht vrijdag tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum. Intussen is het ministerieel besluit met de maatregelen waarover het Overlegcomité woensdag heeft beslist, gepubliceerd. Het regelt onder meer het verplicht winkelen op afspraak in de niet-essentiële winkels. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog. 

57 reacties

  • Danny Renard

    3 jaar geleden
    Stop AUb met gordijnen voor onze ogen te hangen
  • Patrik De Weirdt

    3 jaar geleden
    Volgens minister Verlinden zijn de niet-essentiële winkels gesloten omdat er te veel volk in de winkelstraat loopt en niet omdat er veel besmettingen in de winkels zelf plaatsvonden. Waarom zijn de markten dan nog toegelaten? Daar loopt immers ook veel volk dicht opeen.
  • rik casteleyn

    3 jaar geleden
    Bij AVEVE mag je nu alles kopen wat je in de vorige lockdown niet kon .Dit is een duidelijke versoepeling maar niet voor de OVLD . Ook in de euroshops en de legerstocks zijn er geen tijdsbeperkingen en ook niet in de zelfbouwmarkten . Bloemenwinkels zijn ook versoepelt . Noemen ze dat een lockdown . Laten we profiteren ,de vaccins moeten het maar oplossen .
  • De Rop Steven

    3 jaar geleden
    Veel blabla maar voor een inject ie dat kunnen ze nog niet bolwerken zoals ze zeggen. Voor de zomer iedereen een eerste prijs. Dat ze nu maar eens bewijzen of ze hun functie waard zijn. Of anders gezegd inleveren van loon.
  • Bart Maris

    3 jaar geleden
    Vraag aan een klas 14-jarigen om een beleid en maatregelen uit te tekenen en het zal ongetwijfeld véél beter zijn dan het gepruts van deze bende opportunisten!