Monika Van Paemel, vroeger en nu
Volledig scherm
PREMIUM
Monika Van Paemel, vroeger en nu © Isopress/RV

ANNO 2021. Schrijfster Monika Van Paemel (75): "Een maatschappij die vindt dat ouderen ‘ballast’ zijn, heeft geen enkele toekomst”

LiteratuurElke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: schrijfster Monika van Paemel (75). Ze hekelt de neiging om in coronatijden een economische prijs op leeftijd te plakken: “Alle oudere mensen die nu ergens alleen wonen hebben hun hele leven bijgedragen aan onze productie, en kinderen grootgebracht.”

5 reacties

  • Albert Boedts

    3 jaar geleden
    vele jongen mensen praten over hun rechten om te fuiven, reizen ,op café gaan enz enz ;waar zitten die hun ouders om eens uit te leggen dat men ook "plichten" heeft ,en tophumor op sociale media is dat jonge mensen steeds praten over "vroeger" mochten we feesten ,uitgaan ,VROEGER ,ge zijt amper geboren
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Inderdaad Bart,wij hadden de luxe zes dagen van acht uur te werken,wij hadden het voordeel in de buurt te lopen in plaats van de tegenslag te hebben te moeten gaan skiën in de krokus vakantie,naar de zon met Pasen en die ellendige weken in juli te moeten opstijgen.Maar de echte luxe die wij hadden is dat onze ouders ons waarden hebben meegegeven in plaats van luxe en egoïsme.
  • Jean-Paul Hoornaert

    3 jaar geleden
    de jeugd zou blij moeten zijn dat de ouderen hard gewerkt hebben om ons land terug op te bouwen na de tweede wereldoorlog
  • Robert Bruyndoncx

    3 jaar geleden
    Bart Van der Stappen wij moesten vroeger met de fiets naar het werk. Auto was te duur. Geld afhalen wanneer je het nodig had bestond niet. Had je te weinig op het einde van de week moest je maar improviseren om brood op de plank te krijgen. Geen gsm, geen computer , een tv toestel met een beperking in zendtijd. Een zak cement woog 50kg geen 25kg. Jullie komen van de schoolbanken en kunnen je al een BMW veroorloven. Dit maar om te zeggen dat het buiten Corona natuurlijk goede tijden zijn.
  • Bart Van der Stappen

    3 jaar geleden
    Geen ballast maar ze mogen toch eens gaan erkennen dat ze in de beste tijd ooit zijn geboren. Dat ze alles hebben verdeeld onder zichzelf en niets hebben overgelaten. Geconsumeerd a volente tot alles vervuild of opgebruikt was. Alles volbouwen en bedrijven opgestart die nu allesoverheersend zijn. En ze hebben overal geweest. Profiteren van jeugd die niet de zelfde kansen krijgen. Ik ben altijd berijd om eens een debat te voeren over dit onderwerp. Misschien gaan de ogen dan open.