Coronacijfers gaan verder verkeerde kant uit

 ©  Ivan Elegeert

Het aantal besmettingen met het coronavirus, het aantal sterfgevallen door covid-19 en het aantal ziekenhuisopnames blijven in stijgende lijn gaan. Dat blijkt vrijdagochtend uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

dc
Bron: Belga

Tussen 16 en 22 maart steeg het gemiddelde aantal besmettingen elke dag met 4.331. Dat is 32 procent meer dan in de voorgaande zevendaagse periode. Het aandeel positieve tests bedraagt 7,7 procent (+0,7 procent).

In diezelfde periode zijn elke dag gemiddeld 27,3 mensen gestorven aan de gevolgen van covid-19, of 17,9 procent meer dan een week eerder. In totaal zijn er nu 22.816 mensen gestorven aan de gevolgen van covid-19.

Tussen 19 en 25 maart zijn elke dag gemiddeld 226,6 mensen opgenomen in het ziekenhuis, of 22 procent meer dan een week eerder. Momenteel liggen er 2.492 mensen in het ziekenhuis, van wie 651 op intensieve zorg.

Vandaag kregen al 1,1 miljoen mensen minstens één dosis van een coronavaccin toegediend.

Verschillende jonge vrouwen weigerden de voorbije weken het coronavaccin omdat het de vruchtbaarheid zou aantasten. In onderstaande video vertelt professor vaccinologie Isabel Leroux-Roels of dat klopt of niet.

Volg hier al het recente nieuws over het coronavirus in ons land

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.