Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OPROEP. Welke vragen heb jij nog na het Overlegcomité?

Het Overlegcomité heeft na de paaspauze een reeks versoepelingen aangekondigd. Heb jij nog vragen na de persconferentie? Stel ze dan via onderstaand formulier.

  1. Steeds meer lege rekken door boerenprotest: “Groenten- en fruitafdeling is zo goed als leeg”

    Steeds meer lege rekken door boerenpro­test: “Groen­ten en fruitafde­ling is zo goed als leeg”

    Op verschillende plaatsen in België blijven boeren distributiecentra van supermarkten blokkeren, soms al voor de vijfde dag op rij. Op veel plaatsen blijven winkelrekken dan ook leeg als gevolg van het boerenprotest. Vooral groenten en fruit, maar ook heel wat droge voeding en dranken zijn tijdelijk niet beschikbaar, merkte ‘VTM Nieuws’ op. Handelsfederatie Comeos eist dan weer dat de boeren hun blokkades aan de distributiecentra van verschillende warenhuisketens vandaag nog stopzetten. Als ze niet op die eis ingaan, “zullen juridische acties volgen”, klinkt het.
  2. Wie is de blunderende magistraat die tot het ontslag van Vincent Van Quickenborne (Open Vld) leidde? HLN en VTM NIEUWS zochten het uit

    Wie is de blunderen­de magistraat die tot het ontslag van Vincent Van Quickenbor­ne (Open Vld) leidde? HLN en VTM NIEUWS zochten het uit

    Na het ontslag van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld), zijn alle ogen nu gericht op de magistraat die het dossier over de uitlevering van Abdesalem Lasoued - de dader van de aanslag in Brussel - heeft laten liggen. Verschillende bronnen hebben aan de redactie van HLN en VTM NIEUWS bevestigd dat het gaat om Dirk M., een man die jaren geleden al in opspraak kwam omwille van belangenvermenging. De magistraat zou wel niet de enige geweest zijn die de verantwoordelijkheid had om het dossier van Lassoued op te volgen. Naast de rol van Dirk M. wordt er ook gekeken welke schuld FOD Justitie treft.