Transporteconoom Christa Sys van de Universiteit Antwerpen.
Volledig scherm
Transporteconoom Christa Sys van de Universiteit Antwerpen. © Reuters/RV

Transporteconoom over gevolgen geblokkeerd Suezkanaal: “Langer wachten op fiets of meubels, mogelijk ook hogere prijzen”

Het vrijmaken van een vastgelopen containerschip in het Suezkanaal zal nog minstens een week duren. De gevolgen daarvan zullen we ook hier merken. “Wie een fiets, auto of meubels besteld heeft, zal mogelijk langer moeten wachten”, zegt Christa Sys, die professor Maritieme Economie is aan de Universiteit Antwerpen. “Mogelijk uit het zich ook in hogere prijzen.”

5 reacties

  • Joske Zeeuw

    3 jaar geleden
    Hogere prijzen? Tja dan koop ik minder, dat is logisch daar de lonen amper stijgen. Op restaurant gaan was zelfs voor Corona al een zeldzaamheid, er kunnen nog wel een aantal niet essentiële kosten weg hoor.
  • Marc Faes

    3 jaar geleden
    Misschien meer Europese goederen aankopen in de toekomst, wie weet!
  • Willem Piscaer

    3 jaar geleden
    Toch misschien eens ten rade gaan bij Antwerpse logistieke bedrijven: de blokkade van het Suez kanaal kan zware gevolgen hebben voor prijzen en zelfs olie-voorziening. Niet voor wat meubeltjes en fietsen.
  • Nando Garcia Fernandez

    3 jaar geleden
    Het is niet omdat er een paar honderd schepen verhinderd zijn dat de wereldeconomie stilvalt he Mevrouw, er moet wel wat meer gebeuren daarvoor hoor. Er staan nog honderdduizenden containers op de kade maar zover had je niet gedacht zeker
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    De zoveelste redenen dat er veel meer hier gemaakt moet worden zodat de economie draait en onze kinderen echt werk hebben met een toekomst in goede bedrijven.