Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/EyeEm

"Financiële bijdrage" voor slachtoffers van pedocriminaliteit in Katholieke Kerk Frankrijk

De katholieke bisschoppen in Frankrijk willen dat de Kerk "haar verantwoordelijkheid opneemt ten aanzien van de samenleving en vergiffenis vraagt" voor de pedofiele misdrijven die haar leden hebben gepleegd. Ze zijn overeengekomen een "financiële bijdrage" aan de slachtoffers te storten, waarvan het bedrag "forfaitair" zal zijn.

1 reactie

  • Henri Dederen

    3 jaar geleden
    Ik hoop dat alle huidige slachtoffers van pedofielen , waar de kerk niets meer mee te maken heeft, ook op 1 of andere manier gehoord en gesteund worden.
  1. LIVE MIDDEN-OOSTEN.  Twee doden bij Israëlische operatie op Westelijke Jordaanoever - Man die zichzelf dreigde op te blazen bij Iraans consulaat in Parijs had geen explosieven
    Play
    UPDATE
    649

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. Twee doden bij Israëli­sche operatie op Westelijke Jordaanoe­ver - Man die zichzelf dreigde op te blazen bij Iraans consulaat in Parijs had geen explosie­ven

    Een man is vrijdag het Iraanse consulaat in Parijs binnengedrongen en heeft volgens media gedreigd zichzelf op te blazen om “wraak te zoeken voor de dood van zijn broer”. De politie heeft het gebied direct afgezet en speciale eenheden hebben de man overmeesterd. Hij bleek geen explosieven bij zich te hebben. De Europese Unie legt ondertussen voor het eerst sancties op aan Israëlische kolonisten vanwege geweld tegen Palestijnen. Binnen onze federale regering is enkel de MR nog niet overtuigd van de erkenning van de Palestijnse staat. Dat werd vrijdag vernomen na afloop van het kernkabinet. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoorde manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”
    Livios

    Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoor­de manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”

    Leuven kampt al maanden met een serieuze muizenplaag. Herkenbaar? Zie jij ook regelmatig knaagdieren door je tuin rennen? Of is er geknaagd aan voedselverpakkingen in je kelder of tuinhuis? Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je op een duurzame én diervriendelijke manier muizen en ratten weert – of hoe je voorkomt dat je er überhaupt ooit last van hebt.