diepvries vis
Volledig scherm
PREMIUM
diepvries vis © Getty Images / rv

“Vries verse vis uit supermarkt nooit in”: professor voedselveiligheid leert je voeding optimaal te bewaren

Wie vaak kookt, weet hoe handig een diepvries kan zijn om restjes te bewaren of enkele must-haves te stockeren. Maar wat mag je nu juist wel en niet in de diepvries bewaren? En hoelang mag je vlees invriezen? Of vis?  Professor Chemische Voedselveiligheid en -kwaliteit Bruno De Meulenaer (UGent) geeft advies. “ Thuis kan je niet alles even veilig invriezen en kwaliteitsvol bewaren als in de supermarkt.”

35 reacties

  • Jill Schouvorst

    2 jaar geleden
    Vis invriezen kan geen kwaad maar hoogtes 14 dagen maaar koop hem wel in een betrouwbare winkel ,en vers
  • Diana De Wit

    3 jaar geleden
    Toen ik kind was kwam de visboer elke donderdag met zijn kar aan huis! Lekker verse vis die wij diezelfde dag opaten! Geen diepvries gedoe of vis uit de supermarkt!! En nooit ziek geweest!!
  • johan fransaert

    3 jaar geleden
    ik koop al jaren vlees en vis in een bepaalde supermarkt en ik vries het steeds in maar nooit langer dan 1 tot 2 weken en dan is het op en ga ik terug plus het feit dat ik steeds ontdooi in de koelkast, nog nooit problemen gehad.
  • Michel Mahy

    3 jaar geleden
    Haha, ik woon aan de monding van de Gironde in zuid-west Frankrijk...elke dag verse vis van de lokale visser. In de vroege ochtend gevist, in de namiddag verkocht. Enig nadeel is dat de keuze beperkt blijft tot wat hij echt heeft gevist
  • Jos Denis

    3 jaar geleden
    Hoe is het mogelijk dat zoveel mensen overleven in onwetendheid, en een professor ons moet leren hoe om te gaan met eten. COVID 19 brengt alsmaar meer betuttelaars in de belangstelling.