De niet-essentiële winkels moeten vanaf zaterdag opnieuw dicht voor een periode van vier weken, al kunnen klanten wel op afspraak winkelen.
Volledig scherm
De niet-essentiële winkels moeten vanaf zaterdag opnieuw dicht voor een periode van vier weken, al kunnen klanten wel op afspraak winkelen. © ANP

OVERZICHT. Deze nieuwe coronamaat­re­ge­len zijn om middernacht ingegaan

In het Staatsblad zijn zonet de gewijzigde coronamaatregelen gepubliceerd die vanaf middernacht ingaan. Het ministerieel besluit regelt onder meer het verplicht winkelen op afspraak in de niet-essentiële winkels, de registratieplicht voor werkgevers van personeel dat niet kan thuiswerken, en de “vensterregel” op de treinen naar toeristische plaatsen. Rijscholen mogen dan weer wel open blijven.

55 reacties

  • Marc Puystiens

    3 jaar geleden
    Binnen 100 jaar gaan ze nogal lachen met ons.
  • Pascal Vannevel

    3 jaar geleden
    Dus tijdens de paasvakantie een dagje naar zee met de trein kan, maar enkel zitplaatsen aan het raam. Op de terugreis mag er wel iemand naast je komen zitten. Serieus? Worden de burgers nu echt als onnozelaars gezien door die regeringsleiders? Wie komt daar nu eigenlijk op, noemen ze dit een 'doordachte maatregel'? Het is het een of het ander! Is het nu zo moeilijk om eenvoudige en vooral nuttige regels te maken. Bende incompetente ministers zijn het!
  • Fons Dewaele

    3 jaar geleden
    Weerom bewezen dat deze regering enkel maar chaos veroorzaakt, niet alleen in onze samenleving, maar ook intern dit circus is het niet beter man en de grootste clown is nog niet eens verkozen. Tijd dat de bevolking wakker wordt en bij de volgende verkiezingen deze partijen totaal afstraffen. Postjespakkers.
  • jean-marie mareels

    3 jaar geleden
    4 x per week Leuven - Gent St-P trein komt uit Luik met veel pendelaars voor Brussel maar heeft als bestemming Oostende, graag oplossing
  • Guido van driel

    3 jaar geleden
    Comedy capers op zijn best. Door een minister die niet eens verkozen is. Na mondeling examen bij Coens goed bevonden. Zotter kan niet.