De acties zullen in de eerste plaats voelbaar zijn bij het openbaar vervoer.
Volledig scherm
De acties zullen in de eerste plaats voelbaar zijn bij het openbaar vervoer. © BELGA

ABVV en ACV voeren maandag actie voor meer loon: hinder op openbaar vervoer, minder personeel in supermarkten

ACV en ABVV gaan maandag actievoeren voor meer loon. Het tweejaarlijks interprofessioneel overleg tussen bonden en werkgevers over de loonmarge - de maximale opslag die mogelijk is in een periode van twee jaar - was eerder op de klippen gelopen. Volgens de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven is er maar ruimte voor 0,4 procent opslag bovenop de index, maar dat is voor de bonden onvoldoende.

12 reacties

  • Pierre Vaneylen

    3 jaar geleden
    De bedrijven die staken teren op subsidies , dit wil zeggen meer belastingen. Herinnert U zich nog de "oorlogsbuit" bij Ford Genk. De vruchten ervan oogst men in Spanje.
  • Peter Vergauwen

    3 jaar geleden
    De grote bedrijven zullen zeer dankbaar zijn dat de vakbonden staken in deze tijden. Binnenkort valt er niet meer te staken want de grote trekken stilaan weg. Ford , opel, renault , cp hadden er al genoeg van , wie volgt denk je?? Gaan we de productie van pfizer ook nog keer boycotten? Zielig , ik schaam me diep om belg te zijn. Het is hier over en out
  • Renée Schietekat

    3 jaar geleden
    Ja hoor, de vakbonden gaan nog wat dieper graven. Je bent oerdom als je nu in deze dagen nog eens gaat staken ook. En zij die gewillig volgen moeten niet verbaasd zijn als ze binnenkort geen werk meer hebben. Proficiat.
  • Stef De Vos

    3 jaar geleden
    Alle aangesloten leden van een vakbond betalen maandelijks een bijdrage van zowat 14 euro. Vakbonden zijn miljardenbedrijven en nog altijd vrijgesteld van de jaarlijkse publicatie van een balans en jaarrekening. Leden en publiek hebben geen inzage in de bedrijfs- en financiële resultaten van deze miljardenbedrijven. Vergeet niet dat ze meer dan louter de geldelijke transfers tussen de (ontslagen) werknemers en werklozen en de overheid uitvoeren. Transparantie graag!
  • Carl Vangenechten

    3 jaar geleden
    Iedereen zit diep in de put, maar niet diep genoeg voor de vakbond.