Het legendarische Hotel Memling, begin jaren '60, toen al een toevluchtsoord voor het boordpersoneel van de Sabena-vluchten op Kinshasa.
Volledig scherm
PREMIUM
Het legendarische Hotel Memling, begin jaren '60, toen al een toevluchtsoord voor het boordpersoneel van de Sabena-vluchten op Kinshasa. © RV

Sabena bestaat nog steeds... als hotel in Kinshasha: het verhaal van het legendarische Hotel Memling

Sabena leeft nog steeds... als roemrucht hotel in Congo. Geloof het of niet, maar bijna 20 jaar (!) na het faillissement van onze nationale vliegmaatschappij vaart ‘Hotel Memling’ in Kinshasa nog steeds onder de officiële Sabena-vlag. Verhaal van een oord dat vooral bij het Sabena-personeel uitgroeide tot een legende, met gesmokkelde krokodillen, fooien van een maandloon én geïmproviseerd entertainment: “Omdat de kamers geen televisie en zelfs geen radio hadden, organiseerden we dan maar een travestieshow.”

4 reacties

  • Hilde Adriaenssens

    3 jaar geleden
    Fantastische jaren , good old memories!! zelf ex Sabena crew
  • Ronald De Smet

    3 jaar geleden
    Het ware verhaal van de Memling na het Sabena faillissement is gans anders. Ik heb er een jaar lang een appartement gehad en veel gezien en gehoord. Dit gebouw had twintig jaar geleden moeten verkocht worden, nu is het goed voor afbraak.
  • Christoph Van Daele

    3 jaar geleden
    Enkel maar erg goeie herinneringen aan de Memling..Good old Sn days..
  • Eddy Willems

    3 jaar geleden
    Daar heb ik een maand verbleven.