Dagelijks verantwoordelijke Björn Pannecoucke. De Zuid-Afrikaanse variant kreeg ook hem te pakken.
Volledig scherm
PREMIUM
Dagelijks verantwoordelijke Björn Pannecoucke. De Zuid-Afrikaanse variant kreeg ook hem te pakken. © Benny Proot

Het laatste woonzorgcentrum van Vlaanderen dat grote corona-uitbraak moest bedwingen: “Dit beestje viel niet te temmen”

“Het ergste is achter de rug. Maar nu krijgen we allemaal de weerbots.” Als laatste rusthuis in Vlaanderen moest het Oostendse woonzorgcentrum A. Lacourt een zware corona-uitbraak onder controle krijgen. Met de vaccinaties al in zicht haalde de Zuid-Afrikaanse variant verwoestend uit en lieten bewoners het leven. Dagelijks verantwoordelijke Björn Pannecoucke: “Misschien zijn we op één vlak tekortgeschoten en dat is communicatie naar familieleden toe.”

  1. Moet een museumbezoek goedkoper of zelfs gratis worden voor inwoners van Oostende? Dit is jullie mening

    Moet een museumbe­zoek goedkoper of zelfs gratis worden voor inwoners van Oostende? Dit is jullie mening

    Oostende beleeft een cultureel topjaar met alle activiteiten rond James Ensor. Maar bereiken die culturele evenementen ook de Oostendenaar zelf, is de vraag die soms wel eens gesteld wordt. Een Bruggeling mag op vertoon van zijn of haar identiteitskaart gratis alle stadsmusea bezoeken. Moet ook Oostende meer maatregelen nemen om dat rijke museumarchief makkelijker beschikbaar te maken en de drempel voor alle lagen van de bevolking te verlagen? Kan een extra toeristentaks dit verhaal mogelijk maken? En wat met tweedeverblijvers? Wij vroegen jouw mening en kregen heel wat reacties binnen.
    Oostende
  2. LEVENSVERHAAL. Jean-Marie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskoppel: “Zonder dat verbrijzelde been was hij misschien nooit een topgitarist geworden”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Jean-Ma­rie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskop­pel: “Zonder dat verbrijzel­de been was hij misschien nooit een topgita­rist geworden”

    Hij werd door Stijn Meuris deze week nog de beste gitarist genoemd die ons land ooit gekend heeft. Muzikant en producer Jean-Marie Aerts overleed vorig weekend na een lange strijd op 72-jarige leeftijd. Twee jaar na Arno, drie jaar na Paul Couter, die andere frontmannen van TC Matic. Aerts werd geboren in Brugge, vertoefde in Oostende en Westende, om uiteindelijk in het Leuvense zijn definitieve stek te vinden. “Waar je hem ook aantrof, altijd was dat met een gitaar in de hand.” Wij blikken terug op de West-Vlaamse jaren, aan de wieg van ‘Oh la la la’.
    Oostende